Peter de Koeijer (ZLTO) koninklijke onderscheiden

Akkerbouwer Peter de Koeijer (60) uit Brouwershaven heeft vanmorgen uit handen van burgemeester Rabelink van Schouwen-Duiveland een koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) gekregen voor de vele jaren dat hij bestuurlijk actief was voor de landbouw.

De Koeijer is het gezicht van de Zeeuwse landbouw en een `bruggenbouwer met een scherp oog voor de maatschappelijke omgeving waarin de land- en tuinbouw opereert en nieuwe kansen zoekt'. Hij kiest voor de dialoog en wordt in ruime kring zeer gewaardeerd voor zijn dossierkennis, zijn passie, grote mate van vasthoudendheid en het plezier waarmee hij bestuurt.

Waterbeheer

De Koeijer kreeg zijn onderscheiding voor `zijn indrukwekkende staat van dienst' als bestuurder in de landbouw, regionaal en landelijk. Zo is hij voor LTO Nederland jarenlang actief geweest op het terrein van watergebruik en -beheer.

Drie periodes is De Koeijer ZLTO-voorzitter in Zeeland. Voorts was hij onder meer vicevoorzitter van het ZLTO-hoofdbestuur en namens ZLTO betrokken bij tal van participaties, waaronder BMC-Moerdijk, LTO-Bedrijven en VION Food.

26 april 2016