Motorbandemarkt.nl: De populairste bestemmingen en langste tochten van "Bikerzomer 2015"

HANNOVER, Duitsland-(BUSINESS WIRE)- Met Hemelvaart en Pinksteren nodigen de stijgende temperaturen en het zonnige lenteweer uit om te gaan cruisen langs de spannendste en mooiste plekjes ter wereld - Bikers staan nu al in de startblokken en willen zo snel mogelijk "on the road". Wie nog inspiratie zoekt, hoeft maar een blik te werpen op de resultaten van "Bikerzomer 2015", de rondvraag met loterij van Motorbandenmarkt.nl over de populairste bestemmingen en de langste tochten van het afgelopen jaar. De webshops voor motorbanden en toebehoren van Delticom AG, Europees marktleider in de bandenverkoop online, deden daarover een rondvraag bij de bikers in negen Europese landen. Meer dan 1.200 motorfans beantwoordden drie vragen over hun langste tocht, waarheen die ging en hoe vaak ze in de zomer op hun motor waren geklommen. Voor de winnaars stonden er prijzen ter waarde van 1.500 euro op het spel: tegoedbonnen voor motorbanden, een navigatiesysteem voor motorrijders en een GoPro-camera met helmhouder.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: www.businesswire.com/news/home/20160426005919/nl/

Wie nog inspiratie voor eerstvolgende bestemmingen zoekt, hoeft maar een blik te werpen op de result ...Wie nog inspiratie voor eerstvolgende bestemmingen zoekt, hoeft maar een blik te werpen op de resultaten van "Bikerzomer 2015" (Photo: Business Wire)

Als we de tochten van 2015 bekijken, wordt dit alvast duidelijk. Bikers hebben geen gebrek aan inspiratie, geen bestemming is hen te ver, en ook voor meer exotische bestemmingen draaien ze hun hand niet om. In totaal legden de ondervraagde bikers meer dan een miljoen kilometer af op de weg, goed voor gemiddeld 800 kilometer per persoon in het hoofdseizoen. Favoriet land van bestemming in de zomer van 2015 was Frankrijk (twaalf procent), met als toppers de routes langs de Cote d'Azur, doorheen de Franse Alpen, Zuid-Frankrijk of de Pyreneeen. Op de hielen gevolgd door Duitsland, Italie (elk elf procent) en Spanje (tien procent). Hier stonden klassiekers zoals het Zwarte Woud en Harz op het programma, resp. de Dolomieten, het Gardameer of Andalusie. Ook lange rondritten door een land of dwars doorheen verschillende landen waren zeer populair, net zoals eilandtochten. Een goed kwart (26 procent) maakte melding van eerder excentrieke bestemmingen zoals Kenia, Tanzania, Maleisie of Australie. Nog een vaststelling: Blijkbaar laten de motorfans geen kans onbenut om hun machines te laten draaien. Bijna de helft van de deelnemers aan de rondvraag gaf aan meer dan 30 keer met hun tweewieler erop uitgetrokken geweest te zijn in de zomer.

"De rondvraag leverde bovendien gevarieerde resultaten op, met enkele toffe voorbeelden. Dat bewijst nog maar eens: voor gepassioneerde bikers is de reis het doel, maar ze zijn daarbij zeer vindingrijk, zo vat motorspecialist Oliver Pflaum van Motorbandenmarkt.nl samen. "De resultaten bevestigen daarnaast ook de praktische behoefte van bikers aan materiaal voor de uiteenlopende tochten, rijstijlen en omstandigheden. Daarom hebben wij voor elke gelegenheid en elke biker steeds de juiste band of ook het vereiste toebehoren bij de hand."

Klanten vinden in het ruime assortiment van Motorbandenmarkt.nl haast alle bandentypes - snel en eenvoudig, aan aantrekkelijke prijzen. Ook wisselstukken en toebehoren zoals binnenbanden of motorolie zijn hier terug te vinden. Een echte extra service voor bikers die het schroeven liever overlaten aan echte professionals: levering rechtstreeks bij een van de vele montagepartners in de buurt. Die monteert banden of wisselstukken dan meteen goed en deskundig. En: in geval van bandenpech tijdens zijn volgende motoravontuur kan dankzij de internationaal sterke infrastructuur van Motorbandenmarkt.nl ook onderweg een reserveband worden geleverd, daar waar het nodig is.

Over Motorbandenmarkt.nl

Banden voor choppers, tourers of scooters: In het assortiment van de gerenommeerde online shop vinden motorrijders alles wat een bikerhart begeert. Accessoires zoals binnenbanden, motorolie en motoraccu`s, en ook mousse voor offroadbanden vervolledigen het motorassortiment van Delticom. Het portfolio van de motorbandenspecialist gaat van alle gevestigde premium fabrikanten voor motorbanden, zoals Pirelli, Continental, Metzeler of Michelin tot gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Heidenau, Sava, Avon of Mittas. Daarnaast biedt Delticom exclusieve verkooplijnen uit verschillende segmenten aan - zoals het Turkse merk voor scooter- en offroadbanden Anlas, radiaalbanden van Nankang en chopperbanden van Full Bore USA.

Online shop voor eindklanten: www.motorbandenmarkt.nl

Andere online shops in Europa: www.MotorradreifenDirekt.de (DE), www.MotorradreifenDirekt.at (AT), www.MotorradreifenDirekt.ch (CH), www.pneus-moto.fr (FR), www.moto-pneumatici.it (IT), www.neumaticosdemoto.es (ES), www.moto-tyres.co.uk (UK) en andere.

Online shop voor vakhandelaars: www.probanden.nl

Over het bedrijf : www.delti.com

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160426005919/nl/

Contacts

insignis agentur voor Kommunikation GmbH (GPRA)

Henning Jahns

Tel.: +49-511-132214-14

Fax: +49-511-132214-99

(delticom@insignis.de)

of

Delticom AG

Anne Lena Peters

Tel.: +49-511-93634-8909

Fax: +49-511-93634-8301

(anne.lena.peters@delti.com)