Kinderhulp benoemt Marian de Krijger (Afferden) tot Geluk Ambassadeur

dinsdag 26 april 2016 13:14

Dit is een origineel bericht van Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Marian de Krijger uit Afferden tot Geluk Ambassadeur - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiele ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Gelderland alleen al kwamen er vorig jaar 1705 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp begin deze week acht collectanten tot Geluk Ambassadeur. Marian de Krijger uit Afferden was een van deze vrijwilligers en is daarmee ook een van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Marian werd aangedragen door regionaal cooerdinator Isabella Kempers. Als 16-jarig meisje begon Marian met het organiseren van de collecte. Nu, 31 jaar later, doet ze dat nog steeds ieder jaar. "Het werk dat Kinderhulp doet vind ik erg belangrijk. Het is mooi dat ik daar aan bij kan dragen." Voor Isabella was het nomineren van een eerste Geluk Ambassadeur dan ook geen lastige opgave. "Marian zet zich al zo lang voor honderd procent in en blijft dit doen vol enthousiasme. Echt fantastisch!"

Collecteweken van start

De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

*

*

*

*