Bijdrage voor tentoonstelling Alma Tadema

Het Fries Museum ontvangt een subsidie van EUR 350.000 van de provincie Fryslan voor de tentoonstelling van Alma Tadema. De bijdrage komt uit het evenementenfonds. Het fonds is bedoeld voor evenementen die ten goede komen aan Kulturele Haadsted 2018 (KH18).

Uit het fonds is EUR 1 miljoen beschikbaar voor evenementen van het Fries Museum. De Tadema-tentoonstelling is een van de tentoonstellingen van het Fries Museum die voor Kulturele Haadsted 2018 zijn opgenomen in het bidbook KH18. De andere twee zijn Mata Hari (2017) en Escher (2018). De tentoonstelling van Alma Tadema is het eerste evenement van het Fries Museum dat een bijdrage ontvangt. Lourens Alma Tadema werd in 1836 geboren in Dronrijp. Later verhuisde hij naar London. Hij was een van de belangrijkste kunstschilders van zijn tijd en stond bekend om zijn stukken met Romeinse of Griekse inslag.

De Stichting van Kulturele Haadsted 2018 en de provincie Fryslan zetten zich in om van KH18 een Fries feest te maken met internationale uitstraling. "Onze bijdrage richt zich op de evenementen die een unieke bijdrage leveren aan Kulturele Haadsted", licht gedeputeerde Poepjes toe. "De Alma Tadema-tentoonstelling is een bijzondere trekpleister voor het Fries Museum, voor Leeuwarden en Fryslan."

Wurkje mei Fryslan

De bijdrage is afkomstig uit Wurkje mei Fryslan, het economische pakket van de provincie Fryslan. De provincie werkt aan een sterke economie, waar iedere inwoner van Fryslan profijt van heeft. Vandaag, maar ook in de toekomst. Kijk voor meer informatie op onze website: www.fryslan.frl/wurkje.