Waterwandeling Vijfsluizerhaven | Rijkswaterstaat

Waterwandeling Vijfsluizerhaven

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 april 2016- Laatste update: 26 april 2016 16:58 uur

Dompel je onder tijdens de Week van ons Water. In de Vijfsluizerhaven te Schiedam heeft Rijkswaterstaat de dam weggehaald die de Vijfsluizerhaven afsloot van de Nieuwe Maas.

Hierdoor keren eb en vloed terug en kan de verdwenen natuur zich herstellen. Op 4 mei kun je deelnemen aan een waterwandeling door het gebied waarbij Rijkswaterstaat een toelichting geeft.

Startplaats: Bij het informatiebord aan de noordkant van het gebied. Dat is aan de Karel Doormanweg ter hoogte van het bedrijf MINI Kalfsbeek. Tijd: Van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden en overige informatie: Er loopt een fietspad rondom het gebied. Als je het gebied in wilt, zijn laarzen aan te raden. Graag vooraf aanmelden bij Michelle Kruyt.

De waterwandeling in de Vijfsluizerhaven is een van de activiteiten in het kader van de Week van ons Water, van 1 tot en met 8 mei. We vieren in die week onze bijzondere band met water. Nederland, waterland. Van de zee aan de kust tot het water uit de kraan. In de loop der eeuwen hebben we alles naar onze hand gezet. Voor ons Nederlanders is dat niet eens meer zo bijzonder. Maar vraag het buiten onze grenzen en de meesten zijn zwaar onder de indruk. De Nederlandse Deltawerken zijn wereldberoemd. Onze expertise in waterbeheer geldt als een van onze belangrijkste exportproducten. En ons kraanwater behoort tot het schoonste, en lekkerste, kraanwater op aarde. Jaarlijks produceren we maar liefst 1,2 miljard kubieke meter (480.000 zwembaden vol) heerlijk vers kraanwater. Later in het jaar wordt nog een Week van Ons water georganiseerd die in het teken staat van water als onze vijand, een geduchte tegenstander waartegen we ons moeten weren. De lente editie gaat echter over water als onze vriend. Van overheerlijk kraanwater tot gezonde beekjes en stromen die barsten van het leven. Op 1 mei opent bovendien het jaarlijkse buitenzwemseizoen. Een perfect moment om stil te staan bij hoeveel water ons geeft en al het harde werk dat er in gaat om er elke dag weer van te kunnen genieten.

Meer informatie is te vinden op de website van Week van ons Water.