Nieuwe geluidsontheffing Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage | Rijkswaterstaat

Nieuwe geluidsontheffing Nieuwe Zeesluis IJmuiden ter inzage

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 26 april 2016- Laatste update: 26 april 2016 17:14 uur

Aannemersconsortium OpenIJ, die in opdracht van Rijkswaterstaat werkt aan de aanleg van de nieuwe zeesluis IJmuiden, heeft een tweede geluidsontheffing aangevraagd bij de Omgevingsdienst NZKG voor de realisatie van de nieuwe zeesluis IJmuiden.

Het gaat om baggerwerkzaamheden tot en met juli 2016 en bouw- en sloopwerkzaamheden van juli 2016 tot en met september 2016. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft hiervoor op 26 april 2016 een ontwerpbeschikking ter inzage gelegd.

Geluidsontheffing

In de ontwerpbeschikking staat het voornemen om ontheffing te verlenen voor baggerwerkzaamheden tijdens de avond- en nachtperiode en zon- en feestdagen voor de woningen aan Sluiseiland, Kanaaldijk West, Midden en Oost en de woonboten in het uitwateringskanaal. Daarnaast is het voornemen ontheffing te verlenen voor bouw- en sloopwerkzaamheden overdag voor de woningen aan Sluiseiland en Kanaaldijk Oost. Aan de overschrijding van de geluidsbelasting worden maxima gesteld. Deze staan in de ontwerpbeschikking en het akoestisch onderzoek voor de woningen op het Sluiseiland, aan Kanaaldijk (west, midden en oost) en de woonboten in het uitwateringskanaal.

Inzage

De ontwerpbeschikking, het akoestisch onderzoek en de andere bijbehorende stukken zijn van 26 april tot 10 juni 2016 (digitaal) te vinden op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Kijk onder `Bekendmakingen' en klik op Bekendmakingen Zeetoegang IJmond, cluster 11. De stukken liggen ook ter inzage bij de provincie Noord-Holland (Houtplein 33 te Haarlem) en de gemeente Velsen (Dudokplein 1 te Velsen).

Nieuwe zeesluis

In 2016 start aannemersconsortium OpenIJ met de aanleg van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden. De komst van de nieuwe zeesluis in IJmuiden zal de bereikbaarheid van de havens in de Amsterdamse havenregio verbeteren en de economie in de regio stimuleren.

Nu de realisatie van de zeesluis in beeld komt, start ook het vergunningentraject. Voor de realisatie zijn veel verschillende vergunningen nodig. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied cooerdineert de vergunningen in opdracht van de provincie Noord-Holland. Hierdoor is er een loket, waar informatie over de vergunningen en het indienen van zienswijzen te vinden is.

Aannemersconsortium OpenIJ en Rijkswaterstaat vragen de benodigde vergunningen aan. De ontwerp-vergunningen worden ter inzage gelegd, voordat de vergunningen definitief worden verleend. Dan bestaat de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Alle informatie over de vergunningen is te vinden op de website van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.