23ste editie `Dauwtrappersmis' in Haaksbergen

23ste editie `Dauwtrappersmis' in Haaksbergen 26-4-2016

Voor de drieentwintigste keer wordt op Hemelvaartsdag (5 mei 2016) in Haaksbergen op het Bon Boys complex `de Greune' in de wijk De Veldmaat de `Dauwtrappersmis' gehouden. De viering is om 8.00 uur met aansluitend de mogelijkheid tot een ontbijt en een fietstocht. De organisatie van deze H. Mis is in handen van de geloofsgemeenschap van de HH. Bonifatius en Gezellen (parochie St. Franciscus van Assisie). Celebrant is pastor W. Rekveld; het Franciscuskoor verleent muzikale medewerking. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de kerk. Na afloop van de viering krijgt iedereen een ontbijt aangeboden door de ondernemers van De Veldmaat.

Beschrijving

Het idee voor de `Dauwtrappersmis' komt van Marcel Renema en Jos Westendorp. Aanleiding vormden drie 60-jarige jubilea in De Veldmaat: dat van de parochie en kerk HH. Bonifatius en Gezellen, voetbalvereniging s.v. Bon Boys en supermarkt Leusink. Naast de eigen vieringen van deze mijlpalen waren er ook gezamenlijke momenten. Westendorp: "Omdat Marcel Renema en ik in die tijd regelmatig de Dauwtrappersmis in Hertme bezochten, leek het mij een leuk idee om een H. Mis te houden op het voetbalveld in De Veldmaat. Bon Boys voelde hier wel iets voor en Eef Leusink, de toenmalige supermarkteigenaar van Plus Leusink, was van mening dat hier een gezamenlijk ontbijt aan gekoppeld diende te worden. Dit ontbijt zou dan aangeboden worden door de ondernemers van de Veldmaat. Aldus geschiedde."

De eerste openlucht H. Mis vond plaats op 12 mei 1994, op het Bon Boys veld op De Greune. Westendorp: "Pastoor A. Hulleman ging in deze viering voor en sprak daarbij de legendarische woorden: `Meestal zijn op zondagmorgen meer mensen op dit voetbalveld, dan bij mij in de kerk. Dus als de berg niet naar Mozes komt, komt Mozes naar de berg'." De organisatie wil tot besluit een misverstand uit de wereld helpen: "Er zijn nog steeds mensen die denken dat deze viering alleen toegankelijk is voor parochianen van de HH. Bonifatius en Gezellen of leden van s.v. Bon Boys of alleen maar voor ingezetenen van De Veldmaat. Niets is minder waar. Iedereen, alle parochianen van de St. Franciscus van Assisieparochie en daarbuiten zijn van harte welkom bij deze H. Mis en aansluitende activiteiten op het voetbalveld van de Bon Boys." Wel vraagt de organisatie om uiterlijk 1 mei het aanmeldingsformulier in te leveren bij Plus Leusink in verband met de voorbereidingen van het ontbijt.