Gemeente Leiden: Bomen aanmelden voor de Groene Kaart

dinsdag, 26 april 2016

Vanaf 25 april tot en met 5 juni kan iedereen bomen aanmelden voor de nieuwe Groene Kaart 2016. Bomen op de Groene Kaart hebben een beschermde status en mogen niet zonder vergunning gekapt worden.

Bomen aanmelden kan via het digitale formulier (met DigiD). Voordat een boom aangemeld wordt is het belangrijk te controleren of de boom al op de concept-Groene Kaart staat. (Het laden van de kaart kan even duren).

Aanmelden

Op het aanmeldformulier moet onder meer de locatie van de boom aangegeven worden en reden waarom de boom aan de nieuwe Groene Kaart moet worden toegevoegd. Daarnaast kan ter verduidelijking een foto en/of plattegrond meegestuurd worden. Elke boom in de stad kan aangemeld worden. Als de aanmelder niet de eigenaar van de boom is moet (indien mogelijk) de contactgegevens van de eigenaar aan het formulier toegevoegd worden.

De bomen kunnen vanaf 25 april tot en met 5 juni aangemeld worden via dit formulier.

Meer informatie

Na de aanmeldingstermijn worden de bomen beoordeeld van 6 tot en met 10 juni. Vanaf 11 juni 2016 tot 28 augustus ligt de voorlopige Groene Kaart ter inzage. Raadpleeg voor meer achtergrondinformatie de criteria die zijn opgenomen in de Nadere regels Bomenverordening 2015.