Kinderhulp benoemt Coby uit Veessen tot Geluk Ambassadeur

woensdag 27 april 2016 10:47

Dit is een origineel bericht van Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Coby uit Veessen tot Geluk Ambassadeur -

Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiele ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Gelderland alleen al kwamen er vorig jaar 1705 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp begin deze week acht collectanten tot Geluk Ambassadeur. Coby uit Veessen was een van deze vrijwilligers en is daarmee ook een van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Coby werd aangedragen door regionaal cooerdinator Gerrie Klaassen. Al 8 jaar organiseert Coby de plaatselijke collecte in Veessen en Heerde. "Ze is zeer gemotiveerd en bewogen met iedereen die het moeilijk heeft of die het minder heeft getroffen. Fantastisch dat ze zich zo inzet, echt iemand die ik graag eens in het zonnetje zet!" aldus Gerrie. Over haar inzet voor Kinderhulp vertelt Coby zelf: "Het is mooi om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen. En gelukkig denken meerdere mensen met mij hier zo over. Heel bijzonder vond ik het dat ik een keer 50 euro kreeg van een meneer, puur omdat hij het zo een goed doel vond. Ik was er helemaal stil van."

Collecteweken van start

De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

*

*

*

*