Elektrische fietsdag met tips en oefeningen


Steeds meer senioren kiezen voor een fiets met elektrische trapondersteuning om langer en plezierig te kunnen blijven fietsen. Omdat het toch wat anders is dan een reguliere fiets, nodigt de gemeente Papendrecht geinteresseerden ouder dan 65 jaar uit voor een elektrische fietsdag. Deelnemers
krijgen deze dag gratis praktische tips, kunnen hun fietsvaardigheid oefenen en hun kennis over de verkeersregels opfrissen.

De cursus wordt woensdag 25 mei 2016 gehouden in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Geinteresseerden komen op hun eigen (elektrische) fiets en krijgen na ontvangst met koffie en thee een presentatie over de elektrische fiets (voor- en nadelen) en verkeersregels.
Na een gezamenlijke lunch kunnen deelnemers verschillende elektrische fietsen uitproberen, hun fietsvaardigheid oefenen op een parcours en een korte fietstocht maken.
Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdag 10 mei bij mw. L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland per mail via dcdejong@hetnet.nl of telefonisch via 0184-685317. De fietsdag is gratis, wel is het noodzakelijk dat deelnemers een WA-verzekering hebben. Deelname aan de elektrische fietsdag is op eigen
risico. Eventueel zijn elektrische fietsen te leen.