Resultaten WMO enquete


In totaal hebben 590 respondenten de vragenlijst ingevuld. De Wmo enquete is het tweede onderzoek waarbij het inwonerpanel `Rheden Spreekt' is ingezet.

Wmo onderzoek

In het onderzoek is op een statistische en betrouwbare manier de mening van onze inwoners gepeild. Er zijn drie doelstellingen op het gebied van Wmo geformuleerd:

* Zorg voor leefbare dorpen, wijken en buurten
* Ondersteunen van onze mantelzorgers en vrijwilligers
* Zorgen voor een goede afstemming en een toegankelijk pakket van algemene voorzieningen

Wat doen wij met de uitkomst?

Dit onderzoek is een 0-meting en kan niet worden vergeleken met vorige onderzoeken. Wij gebruiken de uitslag van het onderzoek om doelstellingen te formuleren voor wat u als inwoner de komende jaren kunt verwachten op het gebied preventieve zorg.

Ons sociale beleid is gebaseerd op de visie dat de inwoner centraal staat. Op basis van deze visie is er een (preventief) pakket aan diensten ingericht die het (kwetsbare) inwoners gemakkelijker maken om zichzelf te redden en die het eenvoudiger maken om iets te betekenen voor een ander.

Het collegebesluit met bijbehorend memo geeft per onderdeel de vertaalslag. Wij willen benadrukken dat we samen met vrijwilligers de preventieve diensten in stand willen houden. Wij ondersteunen onze vrijwilligers hierbij (naar behoefte). De signalen in de rapportage moeten dan ook vanuit dat
standpunt worden bezien: iedere vrijwilliger doet zijn of haar best. Deze rapportage geeft ons een eerste indruk van de behoefte aan en bekendheid met deze diensten.

Lees de resultaten van het onderzoek en de samenvatting op 'Rheden Spreekt'.

Ook uw mening telt

Het digitale inwonerpanel `Rheden Spreekt' is een groep inwoners waaraan wij regelmatig vragen stellen over onderwerpen die spelen binnen onze gemeente. Door het geven van uw mening kunnen wij de beste keuzes maken.
Om het inwonerpanel verder te optimaliseren en de representativiteit verder te verbeteren zijn wij nog op zoek naar panelleden in de leeftijdscategorieen van 16 tot 19 jaar, van 20 tot 29 jaar en inwoners ouder dan 79 jaar. Doet u mee? U kunt zich aanmelden via www.rhedenspreekt.nl.