Het programma van woensdag 4 mei Dodenherdenking


Op 4 mei herdenken wij diegenen die voor onze bevrijding de hoogste prijs hebben betaald, in de wetenschap dat vrijheid, vrede en democratie geen vanzelfsprekendheden zijn in onze wereld. Steeds vaker beseffen mensen dat het zinvol is 4 mei te herdenken. Het gemeentebestuur van Zandvoort
nodigt u hierbij uit dit samen met vele anderen te doen tijdens een van de herdenkingsplechtigheden die in Zandvoort georganiseerd worden. Klik door voor het programma van 4 mei.

Om 12.00 uur is de herdenkingsbijeenkomst bij het Joods monument, inclusief een officiele bloemlegging. Het monument staat op de hoek van de J. van Heemskerckstraat en Dr. J.G. Mezgerstraat. Tijdens de plechtigheid wordt het verkeer door de politie op afstand gehouden.

Om 19.00 uur start de speciale herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk.
Om 19.30 uur begint de stille tocht. Vanaf de Protestantse Kerk (Kerkplein) loopt men via het Raadhuisplein de Haltestraat uit. Men steekt over en loopt de Verlengde Haltestraat in. Het spoor over en vervolgens de Vondellaan in. Aan het einde van deze straat rechtsaf de Van Lennepweg in.
Hierna loopt men rechtdoor naar het Herdenkingsmonument, aan de rotonde Van Lennepweg - Linnaeusstraat.
De kerkklokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur.
Vanaf 20.00 uur worden 2 minuten stilte in acht genomen.
Na de stilte brengt de trompettist The last post ten gehore.
Om 20.03 volgt de officiele bloemlegging en volgt een declamatie, daarna is er gelegenheid tot leggen van bloemen.