Combinatie Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV gaat vraagafhankelijk vervoer Noord-Veluwe regisseren

Gepubliceerd: 28 april 2016

Combinatie Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV gaat vraagafhankelijk vervoer Noord-Veluwe regisseren

Inwoners van de Noord-Veluwe moeten gebruik kunnen maken van (openbaar) vervoer waarmee ze zich zo zelfstandig mogelijk kunnen verplaatsen tegen een redelijk tarief. Om dat te bereiken splitsen de Noord-Veluwse gemeenten de regie en de uitvoering van het huidige regiotaxivervoer per 1 januari 2017. De aanbesteding voor de regie is gewonnen door de combinatie van Noot Touringcar Ede BV en Regie Centraal BV uit Amersfoort.

Noot Touringcar Ede BV-Regie Centraal BV gaat alle vervoersaanvragen van het vraagafhankelijk vervoer aannemen, plannen en uitzetten bij de vervoerders. Dit gaat zij doen voor de Noord-Veluwse gemeenten Ermelo, Elburg, Harderwijk, Nunspeet, Putten en Oldebroek. Voor de uitvoering van het vervoer worden andere partijen gecontracteerd. Hiermee willen de gemeenten belangenverstrengeling voorkomen.

Efficiente combinatie van vervoersvormen

Het huidige regiotaxivervoer dat door de provincie wordt georganiseerd komt te vervallen. De gemeenten worden vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor de uitvoering. Bovendien gaan zij verschillende vormen van vervoer efficient combineren, zoals: leerlingenvervoer, jeugdvervoer en dagbestedingsvervoer. Dit zal in de loop van 2017 en 2018 in werking treden.

Aanbesteding van uitvoering

Nu de aanbesteding van de regie is afgerond, gaan de gemeenten het daadwerkelijke vervoer aanbesteden. Dit gebeurt in regional verband en de aanbesteding wordt gefaciliteerd door Regio Noord-Veluwe (RNV), een samenwerkingsverband van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.