Orientatieweekend priesteropleiding Ariensinstituut

Orientatieweekend priesteropleiding Ariensinstituut 28-4-2016

Voor jongemannen die erover denken om priester te worden of die hier meer over willen weten, organiseert het Ariensinstituut (de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht) een orientatieweekend van vrijdagavond 13 mei t/m zondagmiddag 15 mei (Pinksteren). Tijdens dit weekend krijgen de deelnemers onder meer gelegenheid om met de rector van de priesteropleiding en met de seminaristen in gesprek te gaan.

Beschrijving

"Ga je graag naar de kerk, terwijl je genoeg andere hobby's hebt? Lees je graag in de Bijbel, terwijl er nog genoeg andere boeken zijn die je moet lezen? Heb je het gevoel dat er meer is in dit leven, terwijl je best tevreden mag zijn? Heb je er wel eens aan gedacht om priester te worden? Dan willen we jou van harte uitnodigen voor het orientatieweekend van het Ariensinstituut, de priesteropleiding van het Aartsbisdom Utrecht, van vrijdagavond 13 tot en met zondagmiddag 15 mei a.s. (Pinksteren)," aldus de aankondiging van het Ariensinstituut.

Tijdens dit weekend krijgen deelnemers de gelegenheid om de priesteropleiding te leren kennen en met de rector en de seminaristen in gesprek te gaan. "Hopelijk kan de sfeer van gebed, bezinning en ontmoeting je helpen om antwoord te krijgen op de vragen waar je misschien mee rondloopt," zo schrijft rector Kuipers.

Hij vervolgt: "Vrijdagavond is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. We maken kennis en je krijgt van alles te horen over het leven op het Ariensinstituut, in het centrum van Utrecht. Natuurlijk krijg je ook informatie over de theologiestudie aan de Tilburg School of Catholic Theology (TST) of Fontys Hogeschool Theologie Levensbeschouwing (FHTL). Zaterdag is er een bezinningsdag ter voorbereiding op Pinksteren. Tijdens deze dag onder leiding van de spirituaal kun je je vragen ook in gebed aan God voorleggen. Op Pinksteren vier je met kardinaal Eijk en de seminaristen de Eucharistie in de St. Catharinakathedraal."