Museumnacht Leiden


28 mei 2016

Museumnacht Leiden 2016Museumnacht Leiden 2016
Bezoekers in de Tempelzaal tijdens een eerdere MuseumnachtBezoekers in de Tempelzaal tijdens een eerdere Museumnacht
[IMG]

Zeven Leidse musea plus de Leidse Sterrewacht en Corpus (in Scheltema) openen op zaterdag 28 mei 2016 hun deuren voor de achtste editie van Museumnacht Leiden. Het thema van dit jaar is Mysterie. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en elk museum heeft een aanvullend, gevarieerd
Museumnachtprogramma.

* Datum: zaterdag 28 mei 2016
* Tijd: 20.00 - 01.00 uur
* Kaartverkoop: online voorverkoop via de website van Museumnacht Leiden (of koop een passepartout aan de deur op 28 mei)

Op de website van Museumnacht Leiden vindt u ook het programmaoverzicht met alle activiteiten van de deelnemende musea.

Greep uit programma Rijksmuseum van Oudheden

* Mystery Museum Murder
Een hersenkrakend moordspel door alle museumzalen. De farao is vermoord! Maar door wie? Volg de aanwijzingen door het museum, los de moord op en win een vorstelijk diner!
* White Wings
Een betoverende parade van mysterieuze verschijningen bij de Egyptische tempel. Een onvergetelijke theatershow met swingende muziek. En jij staat er middenin.
* Mummificatie-atelier
In zijn atelier laat de eigenzinnige mummie-dokter zien hoe je mummies maakt. De Egyptenaren maakten mummies van hun doden om ze magische krachten te geven voor hun reis naar het dodenrijk. Lukt dat de mummie-dokter vanavond met een vis?
* Swoolish
Lounchen bij de Egyptische tempel. Vanaf een rode barokke bank draait DJ Swoolish de hele avond rhythm & blues en Latin jazz. Een portable mini-huiskamer is hun podium.
* Speedrondleidingen
Kort maar krachtig. Museumspecialisten leiden je tijdens nachtelijke uurtjes in snelle vaart langs mystieke en bijzondere plekken in het museum.

Alle locaties

De bezoekers kunnen tijdens Museumnacht Leiden terecht bij: Naturalis, Hortus botanicus Leiden, Oude Leidse Sterrewacht, Rijksmuseum Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum SieboldHuis, CORPUS 'reis door de mens' in Scheltema Leiden, Molenmuseum de Valk en Erfgoed Leiden en
Omstreken.

Meer informatie

Op de website van Museumnacht Leiden vindt u alle informatie over het programma in de deelnemende musea, de online kaartverkoop, etc.

* Museumnacht Leiden komt voort uit een initiatief van dispuut AquaVite, voor het lustrum van studentenvereniging Quintus.
* Museumnacht Leiden wordt georganiseerd in het kader van de Signatures Cultuurweken Leiden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------