Amnesty lanceert kinderrechtenwandeling in Utrecht


29-04-2016

Wie in Utrecht interessante verhalen, mensen en plekken wil ontdekken die raken aan kinderrechten, kan vanaf vandaag 29 april de Kinderrechtenwandeling RightsWalk van Amnesty volgen. Tijdens de wandeling komen verschillende punten in combinatie met kinderrechten aan bod, zoals het
homomonument, de gevangenis, het nijntje Pleintje en Trijn van Leemput. Dit jaar vraagt de gemeente meer aandacht voor de rechten van kinderen in Utrecht.

Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International en wethouder Jeugd Victor Everhardt hebben vandaag met kinderen de kinderrechtenwandeling in Utrecht gelanceerd, vanaf het Domplein als startpunt. Victor Everhardt: "We werken met elkaar aan een gezond leefklimaat waarin alle Utrechtse
kinderen veilig kunnen opgroeien en hun talenten kunnen ontwikkelen. We vinden het belangrijk kinderen en jongeren een stem te geven en bij beleid te betrekken."

RightsWalk-app
De tocht is te volgen met de gratis te downloaden RightsWalk-app via de website van Amnesty of de app store. De wandeling is geschikt voor zowel jong als oud(er) en zeer goed bruikbaar voor families, vrienden en schoolklassen.