Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij


Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Laatste update:
29-04-2016 | 13:50

Epe - De politie heeft donderdag 28 april drie personen aangehouden nadat agenten in een bedrijfspand aan de Hoofdstraat een hennepkwekerij met 775 planten aantroffen.

De kwekerij werd aangetroffen na een melding die via Meld Misdaad Anoniem bij de politie binnenkwam. In het pand werd een inwerking zijnde hennepkwekerij met 775 planten aangetroffen. De planten en alle benodigdheden voor de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de
kwekerij werd illegaal afgetapt. Een 62-jarige man uit Lent, een 38-jarige man uit Nijmegen en een 22-jarige vrouw uit Nijmegen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze hennepkwekerij en ingesloten voor nader verhoor.

Zeg nee tegen hennepteelt!

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de
brandveiligheid. Wanneer er brand ontstaat, is de eigenaar van het pand niet verzekerd. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.



2016163766