Wethouder geeft startsein inzameling kinderfietsen in Apeldoorn (28-..


28 april 2016

Wethouder Paul Blokhuis opende donderdag 28 april op feestelijke wijze de deuren van een pop-up kinderfietsenwinkel van de ANWB op het Raadhuisplein in Apeldoorn. Het bijzondere aan de winkel is dat de bezoeker er geen fiets kan kopen, maar wel een kan komen brengen.

Alle fietsen gaan naar het ANWB kinderfietsenplan en komen terecht bij kinderen vanaf 10 jaar uit gezinnen die zich geen fiets kunnen veroorloven. De opening van de winkel is de aftrap van een inzamelactie die grotendeels tijdens de Giro Gelderland plaatsvindt.

Fietslplezier voor iedereen

Want juist dit fietsevenement benadrukt dat fietsplezier voor iedereen moet zijn. Of je nu jong, oud, rijk of arm bent, de ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. De wereld in vrijheid ontdekken is voor kinderen in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale
ontwikkeling. Dankzij een fiets kan een kind naar school, een speelpleintje of naar vriendjes in de buurt. Fietsen zijn te doneren via anwb.nl/kinderfietsenplan.

De ANWB wil in alle regio's van Nederland de handen ineen slaan met gemeenten. Samen organiseren zij inzamelacties en roepen inwoners, verenigingen, scholen, sportclubs en bedrijven op een fiets te komen doneren in de speciale pop-up winkel. Het ANWB Kinderfietsenplan werkt samen met het
Nationaal Fonds Kinderhulp. Daar bepalen professionals welke kinderen in aanmerking komen voor een fiets. Het fonds zet zich in voor kinderen die te maken hebben met armoede. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen in armoede op. Dat zijn zo'n 60.000 kinderen in Nederland.