Kunst4Kids komt terug

Persbericht

Kunst4Kids

Word kunstverzamelaar!

van 30 april t/m 8 mei 2016

Op zaterdag 30 april opent Klokhuis-presentator Maurice Lede een nieuwe editie van Kunst4Kids in Museum Boijmans Van Beuningen. Deze succesvolle verkooptentoonstelling speciaal voor kinderen die dit jaar wederom plaatsvindt in de meivakantie is inmiddels een traditie. Voor EUR35 kiezen kinderen zelf een kunstwerk zonder bemoeienis van hun (groot)ouders.

Er is dit voorjaar veel te doen voor kinderen in Museum Boijmans Van Beuningen. Na een succesvolle kinderopening van de tentoonstelling `Ugo Rondinone - Vocabulary of Solitude', waarvoor duizenden kinderen een speciaal gemaakte regenboogtekening schonken aan het museum, kunnen kinderen later dit voorjaar zelf een kunstwerk kopen tijdens Kunst4Kids. Op deze manier hoopt het museum kinderen niet alleen als schenker, maar ook als verzamelaar aan het museum te verbinden. Maurice Lede - sinds 2011 presentator van het televisie-programma Klokhuis - presenteert de feestelijke opening van de verkooptentoonstelling op zaterdag 30 april.

Van Ugo Rondinone tot Christien Meindertsma

Kunstenaars van verschillende tentoonstellingen die momenteel te zien zijn in Museum Boijmans Van Beuningen, zijn betrokken bij deze editie van Kunst4Kids. Toonaangevende in Rotterdam werkende kunstenaars als Christien Meindertsma, Wouter Venema en Daisy Kroon - die dit voorjaar te zien zijn in de groepsmanifestatie Project Rotterdam - leveren werk af. Ook de hedendaagse kunstenaar Ugo Rondinone werkt aan speciaal voor Kunst4Kids gemaakte kunstwerken. In de Bodonzalen van Museum Boijmans Van Beuningen presenteert hij zijn eerste Nederlandse solotentoonstelling waarbij vijfenveertig levensgrote sculpturen van clowns het middelpunt vormen.

Traditie

Kunst4Kids is inmiddels een traditie. Eerdere edities van deze speciale verkooptentoonstelling waren steeds een groot succes met ongeveer 1000 deelnemers per keer. Kinderen en jongeren van 5 tot en met 18 jaar kunnen gedurende een week voor weinig geld zelfstandig een echt kunstwerk aanschaffen in Museum Boijmans Van Beuningen. Kinderen kiezen helemaal zelf, want Kunst4Kids is verboden voor volwassenen.

Deelnemende kunstenaars

Aan 27 kunstenaars is gevraagd om speciaal voor Kunst4Kids elk 75 kunstwerken te maken. Kinderen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld zeefdrukken, sculpturen en tekeningen. De deelnemende kunstenaars in de editie van 2016 zijn: Marijn Akkermans, Pedro Bakker, Irina Birger, Merijn Bolink, Mynke Buskens, David Derksen, Florette Dijkstra, Kevin Gallagher, Els ter Horst, Eiko Ishizawa, Nour-Eddine Jarram, Chiaki Kamikawa, Geer van der Klugt, Daisy Kroon, Johannes Langkamp, Margriet Luyten, Christien Meindertsma, Rory Pilgrim, Marcel Reijerman, Ugo Rondinone, Reinaart Vanhoe, Woodstone Kugelblitz, Wouter Venema, Lorelinde Verhees, Weronika Zielinska, Timmy van Zoelen en Ina van Zyl.

Met dank aan

Kunst4Kids wordt mogelijk gemaakt door Pooling Partners.