Opening Kunst4Kids door Milouska Meulens

Opening Kunst4Kids door Milouska Meulens

op zaterdag 30 april 2016

Komend weekend opent de traditionele verkooptentoonstelling Kunst4Kids in Museum Boijmans Van Beuningen. De 26 geselecteerde kunstenaars leveren deze week hun speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte kunstwerken in bij het museum. De tentoonstelling wordt op zaterdag 30 april feestelijk geopend door televisiepresentatrice Milouska Meulens.

Museum Boijmans Van Beuningen is erg verheugd dat televisiepresentatrice Milouska Meulens, bekend van onder andere het Jeugdjournaal en Vroege Vogels, de opening van Kunst4Kids een feestelijk tintje wil geven. Zij neemt het stokje over van presentator Maurice Lede, die voor opnames onverwachts in het buitenland moest zijn. "De tentoonstelling openen is een van maar weinig mogelijkheden om als volwassene bij Kunst4Kids aanwezig te kunnen zijn. Blij dat ik de kans krijg!'', aldus Milouska.

Varieteit aan kunstwerken

26 kunstenaars hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een kunstwerk dat verkocht gaat worden tijdens Kunst4Kids. De kinderen kunnen straks kiezen uit onder meer zeefdrukken, keramiek, fotografie, bewerkte prints en sculpturen. De keuze welk kunstwerk ze op hun kamer hangen maken ze helemaal zelf: (groot)ouders mogen de tentoonstelling niet in.

Echte kunstenaars

Veel van de kunstenaars die werk hebben gemaakt voor Kunst4Kids, tonen momenteel ook hun werk in een van de tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen. Een tiental kunstenaars is te zien in `Project Rotterdam' - een groeiende groepsmanifestatie van Rotterdamse kunstenaars in zalen door het gehele museum.

Internationaal tintje

Daarnaast kunnen kinderen zelfs kiezen voor werk van Ugo Rondinone, die momenteel zijn eerste Nederlandse solotentoonstelling in de grote Bodonzalen van Museum Boijmans Van Beuningen presenteert. Deze kunstenaar is op internationaal niveau een van de meest toonaangevende beeldende kunstenaars van dit moment. Hij vertegenwoordigde Zwitserland op de Biennale van Venetie in 2007 en had grote solotentoonstellingen in onder andere Centre Pompidou, Kunsthalle Wien en Palais de Tokyo.

Opening

Kinderen hoeven niet te reserveren om Kunst4Kids te bezoeken. Op de openingsdag, zaterdag 30 april, wordt grote drukte en lange rijen verwacht. De tentoonstelling is nog de gehele meivakantie, behalve op maandag 2 mei, te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur.

Met dank aan

Kunst4Kids wordt mogelijk gemaakt door Pooling Partners.