50PLUS maakt van 30 april Paarse Zaterdag

Van komende zaterdag, 30 april, maakt 50PLUS weer Paarse Zaterdag in het land. Het is de bedoeling dat alle afdelingen van 50PLUS op de laatste zaterdag van elke maand zichtbaar op straat zijn en mensen aanspreken.

Bestuursleden van 50PLUS afdeling Friesland grepen Koningsdag 27 april aan voor een paarse 50PLUS-actiedag in Leeuwarden (foto). 's Ochtends vroeg werden enkele honderden boodschappentassen voorzien van een partijkrant, waarna een strategische plek werd opgezocht bij de vrijmarkt in het centrum van de hoofdstad van de provincie. Het werd een groot succes. Bijna iedereen wilde wel een tas in ontvangst nemen. Al snel liepen honderden mensen met een tas met daarop duidelijk zichtbaar het logo van 50PLUS over de vrijmarkt. Je kwam ze overal tegen. Leeuwarden kleurde even paars, de huiskleur van 50PLUS.

De afgelopen jaren hebben ouderen het meest van iedereen moeten inleveren. Bovendien staan de pensioenen opnieuw onder druk. Er is maar een partij die zich hierover echt boos maakt en dat is 50PLUS. Niet werkende ouderen en gepensioneerden raken steeds verder achterop. Maar 50PLUS vindt dat het genoeg is geweest. De partij eist het stoppen van het plukken van de ouderen. Het is de bedoeling dat politici, leden en sympathisanten van 50PLUS (familie, vrienden, kennissen, collega's, buren en sportgenoten) zaterdag 30 april de straat opgaan om steun van het publiek te verkrijgen.

Er moet iets worden gedaan aan werkgelegenheid, betaalbare zorg, de koopkracht van ouderen en uiteraard de pensioenen. Hoe meer steun, hoe groter de kans op een klinkend resultaat voor 50PLUS bij de verkiezingen in 2017 voor de Tweede Kamer. Strijd mee voor een goed pensioen, menselijke zorg en meer kansen op de arbeidsmarkt voor ouderen, is de leuze waarmee 50PLUS de bevolking aanspoort.