Vergunning voor kleidepot Deestersteeg | Rijkswaterstaat

Vergunning voor kleidepot Deestersteeg

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 03 mei 2016- Laatste update: 03 mei 2016 12:16 uur

De gemeente Druten verleende op 26 april de omgevingsvergunning Deestersteeg aan Rijkswaterstaat. De gemeenteraad keurde al eerder het bestemmingsplan goed, waarin de locatie Deestersteeg als kleidepot voor dakpannenfabrikant Wienerberger is opgenomen.

Het afgeven van de omgevingsvergunning betekent dat degenen die zienswijzen hebben ingediend binnen 6 weken beroep mogen aantekenen. Ook voor het bestemmingsplan volgt de bezwaar- en beroepstermijn van 6 weken. Degenen die een zienswijze hebben ingediend worden hiervan op de hoogte gebracht.

Minder hinder

De gemeenteraad heeft aan de omgevingsvergunning laten toevoegen dat de klei binnen een periode van 4 maanden verplaatst moet worden. Bij het verplaatsen van de klei moeten de vrachtwagens een rondje (ook wel carrousel genoemd) rijden. Dit om de hinder voor de inwoners van Deest, met name aan de Vriezeweg, zo beperkt mogelijk te houden. Rijkswaterstaat heeft voorkomen van hinder ook hoog in het vaandel staan en wil hier dan ook zeker aan meewerken.

De klei die, na drogen, direct gebruikt kan worden voor de fabricage van de dakpannen gaat rechtstreeks naar de dakpannenfabriek in Deest. Het gaat om 30.000 m3 per jaar. De overige klei wordt verplaatst naar de beoogde locatie Deestersteeg. In totaal ligt er 150.000 m3 (kuub) klei.