Drukste Bevrijdingsdag in jaren


5 mei 2016, 22:09

Het samenvallen van Bevrijdingsdag met Hemelvaartsdag en het prachtige weer hebben gezorgd voor de drukste Bevrijdingsdag in zeker zes jaar. Sinds 2010 zag de VID op 5 mei niet zoveel files.

Veel mensen hadden vanwege het samenvallen van Bevrijdingsdag met Hemelvaartsdag een vrije dag. Ook is het voor veel mensen meivakantie. Het recordzonnige weer zorgde ervoor dat veel mensen eropuit zijn getrokken. De VID telde aan het eind van de ochtend dik 60 kilometer file. Daarmee is het
de drukste Bevrijdingsdag in zeker zes jaar tijd. De afgelopen jaren viel Hemelvaartsdag pas later in mei, waardoor veel mensen op 5 mei gewoon moesten werken.

Drukste plaatsen

Vooral richting stranden en recreatiegebieden ontstond vertraging. Safaripark Beekse Bergen riep zelfs op niet meer naar het park te komen. Ook richting Efteling en Dierenpark Amersfoort ontstonden rijen. Verder waren de wegen richting de Zeeuwse Kust overbelast. Ook zorgden ongelukken op de
A1 (Barneveld) en de A28 (Den Dolder) voor flink oponthoud. De komende dagen verwacht de VID vanwege het zomerse weer nog meer drukte.

Foto: (c) VID