Reebok brengt Israel-sportschoen

Reebok brengt voor de Israelilsche Onafhankelijkheidsdag een speciale editie sportschoen op de markt: de "Israel 68". De schoen is blauw met wit, de kleuren van de Israelische vlag, en op de hiel staat "Israel 68". Op 12 mei viert Israel namelijk zijn 68-jarig bestaan.

De directeur van Reebok Israel, Moshe Sinai, vertelde aan The Jerusalem Post dat de speciale schoen eenmalig wordt uitgebracht in een kleine oplage. De schoen zal volgens Sinai wereldwijd een verzamelobject worden. De speciale Onafhankelijkheidsdag-sneaker is voorzien van de voor Reebok kenmerkende 'pump'-technologie. Een drukknop maakt het mogelijk de sneaker op te pompen om hem te vormen naar de voet van de drager en de grip rondom de voet te verbeteren.

De schoen zal in de verkoop komen op Onafhankelijkheidsdag en zal verkocht worden via een veiling op de FaceBook-pagina van Reebok. Volgens Sinai komt de volledige opbrengst van de veiling ten goede van de organisatie Crossfit Zonder Grenzen, die zich inzet om mensen met een verstandelijke handicap te helpen integreren in de Crossfit-gemeenschap die zich aan het vormen is in sportscholen over de hele wereld. Crossfit is een trainingsvorm met elementen uit onder meer het gewichtheffen, powerliften, gymnastiek en strongman. Het programma richt zich op groepstraining en het ontwikkelen van een gemeenschapsgevoel tussen de deelnemers.