Gemeente Alkmaar nu zonder chemicalien het onkruid te lijf - Gemeent..


09 MEI 2016, ALKMAAR

Samenvatting

In de gemeente Alkmaar wordt vanaf nu enkel nog onkruidbestrijding zonder chemicalien toegepast. Door nieuwe technieken toe te passen is het nu mogelijk om op een milieuvriendelijke en duurzame manier de straten, stoepen en pleinen onkruidvrij te houden. Dit gebeurt door met behulp van kokend
water het onkruid te verwijderen. Alkmaar geeft hiermee gehoor aan het landelijke verbod voor gemeenten om chemische producten te gebruiken voor het bestrijden van onkruid.

De nieuwe technologie, ook wel WAVE genoemd, werkt met kokend water. Het onkruid wordt behandeld met (oppervlakte)water onder lage druk en een hoge temperatuur. Het onkruid wordt hierdoor gekookt, sterft af en zal na enige tijd verpulveren en verwaaien.

De machine is uitgerust met heetwatertechniek waarmee onkruid, algen, mos en eventueel achterblijvende delen daarvan op een milieuvriendelijke en veilige manier worden gedood, waardoor teruggroei relatief lang wordt uitgesteld. Het apparaat is op een elektrisch voertuig gemonteerd en is
daardoor in heel Alkmaar in te zetten. Ook voor de omgeving is het een veilige manier van bestrijding. Door op de specifieke plek dichtbij de grond te sproeien is er geen gevaar voor de omgeving en geen mogelijke schade.

0 0

Afbeeldingen

* Download' href='/images/207398' id='image_207398' rel='nofollow image_gallery' title='onkruidbestrijding.JPG'>
207398 onkruidbestrijding 76c374 medium 1462777051

Contactpersonen

* Default avatar2

Perstelefoon:

(072) 548 95 55