A73 afgesloten na ongeval bij Nijmegen-Dukenburg


9 mei 2016, 12:11

De A73 tussen Malden en Dukenburg is maandag aan het eind van de ochtend afgesloten na een ongeluk de rijbaan richting Nijmegen. Bij het ongeluk zijn meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken. De truck kwam tot stilstand in de middenberm. Het is niet bekend hoelang de weg dicht blijft.

Er staat zo'n 3 kilometer verkeer ingesloten tussen de laatste afrit en het ongeluk. De vertraging loopt natuurlijk snel op. Weggebruikers vanuit het zuiden moeten voorlopig omrijden via Eindhoven over de A67 en de A2.

Spookrijders

Er ontstond flink wat commotie toen twee automobilisten besloten om te keren en op eigen houtje tegen het verkeer in terug te rijden op de snelweg. Zij verlieten bij de afrit Malden de snelweg. De VID keurt dit roekeloze, levensgevaarlijke gedrag ten zeerste af. Gelukkig gebeurde er geen
ongelukken.

Update 12:23 uur

Een klapband van de vrachtwagen is de oorzaak van het ongeluk. Bij de aanrijding die daarna ontstond raakten verschillende personenauto's betrokken. Die worden nu geborgen, daarna kan verkeer weer passeren.

Voor reparatiewerk blijft in beide richtingen een rijstrook afgesloten.

Foto: twitter.com/wis_harold

Foto: (c) VID