In Belgie gezochte man na achtervolging aangehouden


In Belgie gezochte man na achtervolging aangehouden

Laatste update:
09-05-2016 | 13:26

Bergen op Zoom - Maandagmorgen vroeg is aan het Laageinde een man op heterdaad aangehouden voor een koperdiefstal in Belgie.

Agenten bevonden zich op de rijksweg A4 bij Bergen op Zoom. Ze stonden daar omdat de Belgische politie achter een bestelauto reed, waarvan de inzittende verdacht werd van diefstal van koper. Rond 3.30 uur passeerden de verdachte bestelauto en een achtervolgende Belgische politieauto. De
Nederlandse agenten namen de achtervolging over en reden over de A4 richting Rotterdam.

Stoppen

De bestelauto nam op het laatste moment de afslag Tholen/Halsteren en sloeg rechtsaf richting Steenbergen. Op de Laageinde passeerde de politieauto de bewuste bestelauto en duwde deze naar rechts om het voertuig te laten stoppen. Dit lukte ook. Hierbij raakte de zijkanten van beide auto`s
beschadigd.

Inbrekersgereedschap

De bestuurder werd gelijk aangehouden. Het gaat om een 29-jarige man uit Spijkenisse. In de auto troffen de agenten twee tassen met inbrekersgereedschap aan. Deze zijn inbeslaggenomen.

18 maanden gevangenisstraf

De man is voor verder onderzoek en afstemming met de Belgische autoriteiten naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar hij werd ingesloten. Het bleek dat hij in Belgie ook nog gezocht werd voor een gevangenisstraf van achttien maanden.