Zakkenrollers pak je samen aan


Zakkenrollers pak je samen aan

Laatste update:
09-05-2016 | 13:28

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Op het winkelcentrum de Westermarkt pakt de politie samen met gemeente, winkeliers en beveiligers zakkenrollers aan. Na meldingen van zakkenrollerij bij vooral ouderen is na de inzet van de acties dit probleem gedaald.

Er waren frequent 6 tot 9 zakkenrollerijen per maand in het winkelcentrum. Nu zijn deze gedaald tot 2 `a 3 per maand. De daling is voornamelijk gekomen door preventieve acties vanuit de winkeliers, beveiliging en politie. Onder andere een WhatsApp groep bij de winkeliers die elkaar op die
manier snel kunnen informeren over zakkenrollerij en de snelle en flexibele inzet van beveiliging spelen een rol. De politie heeft een aantal opvallende en onopvallende acties gehouden binnen het winkelcentrum tegen zakkenrollerij. De aandacht zal de komende tijd zeker nog blijven maar de
acties die er tot op heden zijn geweest laten zeker hun meerwaarde zien.

Wanneer slaan zakkenrollers toe?

Hoe kan ik voorkomen dat ik word 'gerold'?

* Draag uw tas met de schouderriem om uw schouder en hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u.
* Wees u er van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien.
* Stop uw geld en waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg.
* Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee.
* Neem niet meer geld mee dan u nodig hebt.
* Leg uw portemonnee niet voor het grijpen in een tas.
* Draag uw tas met de klep/sluiting naar uw lichaam toegekeerd.
* Neem uw tas altijd mee in de paskamer.
* Als iemand op uw kleding knoeit, bijvoorbeeld mayonaise of de as van een sigaret, maak dit dan zelf schoon en wijs hulp van een vreemde resoluut af.
* Houd uw omgeving in de gaten als u met uw mobiele telefoon op straat belt.

Bel 112!

De politie vraagt de bezoekers van deze maar ook van andere winkels in Tilburg om alert te blijven. Let op je portemonnee en zorg ook dat niemand je pincode kan aflezen als je een betaling doet bij de kassa. Bel bij een verdachte situatie of een diefstal direct 112.