S(b)o-leerlingen gezocht voor onderzoek leerlingtevredenheid


09-05-2016
Onderwijsinhoud en -opbrengsten, School, kind & omgeving, Speciaal onderwijs

Vensters heeft een vereenvoudigde leerlingtevredenheidsvragenlijst ontwikkeld, speciaal voor het so en sbo. Om te onderzoeken of de vragenlijst goed functioneert in de praktijk wil de PO-Raad hem laten testen door leerlingen uit deze doelgroep. Bent u een so of sbo school en wilt u dit
schooljaar nog een tevredenheidsonderzoek onder uw leerlingen afnemen? Doe dan mee aan de pilot!

Wat verwachten we van scholen die deelnemen aan de pilot?

U neemt de digitale Vensters vragenlijst af onder uw leerlingen. Voor een sbo-school zijn dit leerlingen uit de groepen (6), 7 en 8. Voor een so-school zijn dit leerlingen van 10 jaar en ouder. Het is niet noodzakelijk dat u alle leerlingen uit een klas laat deelnemen, maar voor het onderzoek
geldt wel: hoe meer leerlingen hoe beter. De vragenlijst bestaat uit 15 vragen. Deelnemen kan vanaf nu tot aan de zomervakantie.

Na afloop van de afnameperiode vult u een feedbackformulier in. Zonder uw feedback kunnen wij het onderzoek niet goed uitvoeren.

Wat krijgt u terug voor deelname aan de pilot?

U heeft directe invloed op de uiteindelijke vragenlijst. Als uit het onderzoek blijkt dat de vragenlijst voldoende betrouwbaar is, kunt u ervoor kiezen de resultaten van uw school te publiceren op Scholenopdekaart.nl.

Hoe kunt u zich aanmelden?

Stuur een mail naar (scholenopdekaart@poraad.nl) onder vermelding van `pilot tevredenheid s(b)o'. Geef bij het aanmelden de volgende zaken aan ons door, voor een snelle verwerking:

* Naam, e-mail en telefoonnummer van de contactpersoon voor deze pilot op uw school. Deze contactpersoon heeft een mijn.vensters.nl-account nodig (die wij ook voor u kunnen aanmaken).
* Vensters schoolcode (bijvoorbeeld: 12345-00AA-000)
* Gaat het om een so of sbo school?

Als u vragen heeft over de pilot, kunt u contact opnemen met (scholenopdekaart@poraad.nl)

Laatst gewijzigd:
maandag 9 mei 2016

Links bij dit nieuwsitem

* Naar de bewerkomgeving Mijn Vensters
* Naar website Scholenopdekaart.nl