Motoroverlast centrum Rotterdam: 23 bekeuringen na verwijderen demper


Motoroverlast centrum Rotterdam: 23 bekeuringen na verwijderen demper

Laatste update:
09-05-2016 | 14:01

Rotterdam - Motorrijders zijn welkom in het Rotterdamse centrum. Motoren zonder een decibell-killer op de uitlaat niet. Op verzoek van bewoners en ondernemers handhaaft de politie op deze en andere overlast. Zo ook afgelopen weekend.

De meeste motorrijders rijden voor zichzelf. Een kleinere groep wil vooral aandacht van anderen.Enerzijds is er gevaarlijk rijgedrag over trottoirs (hard optrekken, maling aan rood licht). Anderzijds is er de geluidsoverlast. Nogal eens veroorzaakt omdat de eigenaar de decibell-killer
(geluidsdemper) van de uitlaat verwijderd om zo extra op te vallen.



Dit asociale gedrag is een bron van ergernis voor ondernemers, bewoners en de honderdduizenden bezoekers van het Rotterdamse centrum. Dit vooral op de Meent, en Coolsingel en het rondje rondom de Mauritsweg-Westersingel.

De gevraagde aandacht was er vrijdag van de politie tijdens een van de vele controles vandeze zomer in het Rotterdamse centrum.

Op de Coolsingel werden 47 motoren gecontroleerd. Van hadden 14 de decibel-killer verwijderd. Drie motorrijders waren onverzekerd. Een motorrijder had geen decibell-killer, geen verzekering en ook nog eens geen rijbewijs.



Daarnaast diende een motorrijder nog een openstaande boete van 421 euro te betalen voordat hij verder kon.



In de avonduren werd op de door het zomerweer bomvolle Meent gecontroleerd. Van de 43 motoren hadden negen er de geluidsdemper verwijderd. Dat maakte het in totaal 23 bekeuringen van 370 euro per stuk voor dat geknutsel.



Daarnaast bleek op de Meent een persoon bleek onverzekerd. Een driewielig voertuig dat aan de kant werd gezet moest volgens de RDW-gegevens 4-wielig zijn. De bestuurder bleek zijn voertuig zelf omgebouwd te hebben, maar had dit niet ter keuring aangeboden bij het RDW.