Raadslid Peter van der Pas overleden


Sandra Steeghs

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van CDA-raadslid Peter van der Pas (57). Peter is op zaterdag 7 mei 2016 komen te overlijden op de terugweg van een vakantie in Frankrijk.

Wij verliezen in Peter een gewaardeerd en betrokken raadslid en een warm mens. Hij was bijzonder aardig, betrokken en verfrissend nuchter. Iemand met humor en een mooie kijk op het leven. Hij was geliefd bij coalitie en oppositiegenoten.

Wij wensen zijn vrouw Elbertine, zijn kinderen Merel en Jorik en verdere familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Politieke loopbaan

Peter was sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 fractievoorzitter van het CDA. Daarvoor was hij vanaf 12 april 2010 als commissielid actief in de commissie Inwoners en Bedrijvigheid en werd hij op 7 juli 2010 tot raadslid benoemd voor de fractie van het CDA.

Als fractievoorzitter was hij een waardevol, betrokken en verbindend persoon. Niet alleen voor zijn eigen fractie, maar ook voor zijn collega-fractievoorzitters in het fractievoorzittersoverleg.

Peter heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de besluitvorming in de gemeenteraad van Renkum. Zijn hart lag vooral bij onderwerpen die betrekking hadden op het Sociaal Domein en de Renkumse jeugd. In de gemeenteraad en in de commissie wist hij met verve, betrokkenheid en ook met de nodige
humor de standpunten van het CDA naar voren te brengen. Hierbij heeft hij nooit het effect van de te nemen besluiten voor de inwoners uit het oog verloren.

Sinds 2011 was hij actief betrokken bij de organisatie van de Jeugdgemeenteraad. Met veel plezier en inzet begeleidde hij jongeren van het Dorenweerd College bij de voorbereiding van hun raadsvergadering en stimuleerde hij eveneens zijn mede raads- en commissieleden om zich in te zetten voor
dit jaarlijkse evenement. Ook was hij vanaf het begin betrokken bij de Jongerenraad die in 2014 is opgericht.

Commissievergaderingen en gemeenteraadsvergadering uitgesteld

Uit respect voor Peters familie en zijn collega's van de CDA-fractie heeft het gemeentebestuur de voor deze week (week 19) geplande commissievergaderingen en andere raadsbijeenkomsten uitgesteld. De komende dagen wordt bepaald wanneer de commissievergaderingen worden ingehaald. Door het
uitstellen van de commissievergaderingen, wordt ook de raadsvergadering van woensdag 25 mei 2016 uitgesteld. Deze wordt verplaatst naar 1 juni woensdag 2016.