Gratis online cursus Positief Opvoeden voor inwoners Noord-Veluwe

Gepubliceerd: 09 mei 2016

Gratis online cursus Positief Opvoeden voor inwoners Noord-Veluwe

De Centra voor Jeugd en Gezin in Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten bieden een nieuwe online cursus aan: Positief Opvoeden. Deze online cursus is speciaal ontwikkeld voor ouders met kinderen tot 12 jaar die wel een oudercursus willen volgen, maar die het liefst zelf bepalen waar en wanneer ze dat doen. De eerste 60 deelnemers volgen de cursus gratis. Aanmelden kan via de plaatselijke websites van de Centra voor Jeugd en Gezin.

De cursus is bedoeld voor ouders die af en toe het gevoel hebben dat opvoeden makkelijker en leuker moet kunnen. Ouders krijgen tijdens de cursus informatie, tips en opvoedstrategieen aangereikt die helpen om hun kind datgene te leren wat zij belangrijk vinden.

Hoe werkt het?

De cursus bestaat uit acht sessies die bestaan uit een levendige mix van filmpjes, stappenplannen en oefeningen. Iedere sessie duurt tussen een half uur en een uur. Aan het eind van de cursus kan de deelnemer een werkboek downloaden waar al zijn of haar persoonlijke opvoedplannen en doelen in staan; een persoonlijk opvoedhandboek.

Waarom deze methode?

Positief Opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Positief Opvoeden kent vijf basisprincipes, die ouders helpen om te gaan met het gedrag en de emoties van hun kinderen. Zo bouwen zij een sterke relatie op met hun kind. Meer dan 200 onderzoeken hebben aangetoond dat Positief Opvoeden gezinnen in veel verschillende omstandigheden kan helpen.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw woonplaats. Daar vind u onder andere ook een filmpje met uitleg over de online cursus.

* CJG Elburg: www.cjgelburg.nl of 0525 - 788 101

* CJG Ermelo: www.cjgermelo.nl of 0341 - 799 909

* CJG Harderwijk: www.cjgharderwijk.nl of 0341 - 799 904

* CJG Nunspeet: www.cjgnunspeet.nl of 0341 - 799 902

* CJG Oldebroek: www.cjgoldebroek.nl of 038 - 799 90 08

* CJG Putten: www.cjgputten.nl of 06 - 51 23 57 36