Trane introduceert nieuw assortiment Sintesis(TM) luchtgekoelde koelmachines voor aanzienlijke vermindering van energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen

BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Trane is een toonaangevende wereldwijde leverancier van comfortoplossingen en -diensten voor binnenshuis en is een merk van Ingersoll Rand. Trane biedt met de introductie van Sintesis(TM) eXcellent Europese eigenaren van gebouwen nu extra mogelijkheden om te voldoen aan hun energie-efficientie-, comfort- en koelingsbehoeften.

Trane eXcellent is een nieuw aanbod van modellen binnen de Sintesis-familie van luchtgekoelde koelmachines en maakt onderdeel uit van Ingersoll Rand EcoWise(TM)-productportefeuille, speciaal ontworpen om de gevolgen voor het milieu te verlagen door middel van geavanceerde koelmiddelen met een laag potentieel voor klimaatverandering (GWP - Global Warming Potential) en een hoge mate van efficientie.

"Verwarming-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC) zijn belangrijke op lange termijn-investeringen die aanzienlijk de kooldioxide-emissie (CO2) van een gebouw kunnen verminderen en de efficientie kunnen verbeteren." aldus Jose La Loggia, algemeen directeur van Trane in Europa. "De eigenaren van gebouwen richten zich niet alleen op energie- en operationele efficientie wanneer zij besluiten om een bepaald systeem te kopen, maar zij stellen ook steeds vaker de belangrijke vraag wat de gevolgen van een bepaald systeem voor het milieu zullen zijn. We ontwikkelen oplossingen die onze klanten gemoedsrust bieden door ervoor te zorgen dat onze ontwerpen meer dan voldoen aan de efficientie- en GWP-regelgeving en zodanig de negatieve gevolgen voor het milieu verminderen.

Het nieuwe eXcellent-model maakt gebruik van het geavanceerde koelingsmiddel Honeywell Solstice ^(R) ze (R1234ze) dat een GWP-waarde van minder dan een heeft wanneer het in dit ontwerp gebruikt wordt. Het eXcellent-aanbod gebruikt tevens de meest efficiente warmtewisselaars die er op de markt beschikbaar zijn, tezamen met aanvullende energiebesparende mogelijkheden zoals gedeeltelijke en gehele vrije koeling. Met capaciteiten van 500 kW tot 1260 kW is het eXcellent-aanbod geschikt voor kritieke omgevingen zoals datacentra, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen en industriele verwerkingstoepassingen.

De introductie van het Trane eXcellent-aanbod is een bijdrage aan de inzet van Ingersoll Rand om de energie-efficientie aanzienlijke te verhogen en om in 2020 de gevolgen voor het milieu als gevolg van bedrijfsactiviteiten en de productportefeuille aanzienlijk te hebben verminderd. Deze nieuwe oplossing overtreft de vereisten van de huidige F-Gas-wetgeving en helpt klanten om hun CO2-uitstoot te verminderen door middel van een combinatie van extreme efficientie die netto ESEER-waarden van 5,71 en netto EER-waarden van 3,88 bereiken en het gebruik van het Honeywell Solstice ^(R) ze (R1234ze) koelmiddel.

De nieuwe koelmachines gebruiken minder koelmiddel dan de traditionele technologieen van pijp/vin- en overspoelde warmtewisselaars als gevolg van de condenserspoel met microkanalen en de laagspanningsverdamper met een compact, krachtig en geintegreerd ontwerp.

Over onze inzet voor het klimaat

Om een duurzame toekomst te kunnen realiseren heeft Ingersoll Rand in september 2014 een diepgaande engagement met het klimaat aangekondigd - een stappenplan om de energie-efficientie aanzienlijk te vergroten en de milieubelasting veroorzaakt door onze bedrijfsactiviteiten en productportefeuille voor 2030 (met een mijlpaal in 2020) aanzienlijk te verminderen.

Onze inzet voor het klimaat is een belofte om:

* in 2020 de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van koelmiddelen van onze producten met 50 procent te hebben verminderd en om in 2030 alternatieven met een lagere uitstoot van broeikasgassen in de portefeuille te hebben opgenomen;

* de komende 5 jaar $ 500 miljoen in productgerelateerd onderzoek en ontwikkeling te investeren ter financiering van de duurzame vermindering van de BKG-uitstoot; en

* in 2020 de BKG-uitstoot als gevolg van bedrijfsactiviteiten met 35 procent te hebben gereduceerd.

Tot op heden heeft de inzet van de onderneming voor het klimaat ervoor gezorgd dat ongeveer 2 miljoen ton CO2-uitstoot wereldwijd voorkomen is. Dit komt overeen met het voorkomen van een jaarlijkse CO2-uitstoot door energiegebruik in meer dan 270.000 huizen en de verbranding van meer dan 2,1 miljoen pond steenkool. De onderneming verwacht dat het in 2030 de koolstof-voetafdruk met 50 miljoen ton zal hebben verminderd.

Ga voor meer informatie over Ingersoll Rand's inzet voor het klimaat naar onze website.

Over Ingersoll Rand en Trane

Ingersoll Rand (NYSE: IR) bevordert de levenskwaliteit door het creeren van comfortabele, duurzame en efficiente omgevingen. Onze mensen en onze merkenfamilie, waaronder Club Car(R), Ingersoll Rand ^(R), Thermo King(R) and Trane(R), werken samen om de kwaliteit en het comfort van de lucht in huizen en gebouwen te verbeteren, om voedsel en bederfelijke waren te vervoeren en beschermen en om de industriele productiviteit en efficientie te verhogen. We zijn een wereldwijde onderneming met een omzet van $ 13 miljard die zich inzet voor een wereld met duurzame vooruitgang en aanhoudende resultaten. De oplossingen van Trane optimaliseren de omgevingen binnenshuis met een brede portefeuille van energie-efficiente verwarming-, ventilatie- en airconditioningsystemen, gebouw- en aanbestedingsdiensten, ondersteuning door middel van onderdelen en geavanceerde controle. Ga voor meer informatie naar www.ingersollrand.com of trane.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160509005637/nl/

Contacts

Trane, een merk van Ingersoll Rand

Mike Hall, +32-475-343-463

(MikeA.Hall@irco.com)

of

Michal/ Karkoszka, +48-601-077-932

(Michal.Karkoszka@irco.com)