Online consulting-platform COMATCH breidt uit in Nederland


BERLIJN/AMSTERDAM, 20160509 -- Na haar succes in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, richt de online marktplaats voor freelance topconsultants en opdrachtgevers zich nu op de veelbelovende Nederlandse markt

  • Het team werd verstrekt met een Director Benelux en een Business Development Manager Nederland
  • Nederland is een markt met grote potentie: sinds 2009 is het aantal freelancers in de Nederlandse markt voor managementconsultancy bijna verdubbeld tot 80.000
  • Verwachting voor 2016: tenminste 20 gecontracteerde projecten in uiteenlopende sectoren in Nederland en tenminste 300 Nederlandse freelance-topconsultants in de COMATCH-pool

Sinds maart 2015 flexibiliseert COMATCH de consultancysector. Het bedrijf maakt flexibele adviesdiensten beschikbaar voor bedrijven en biedt een nieuw acquisitiekanaal voor de serieuze freelancer. Na bewezen succes in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is de onderneming nu ook actief in Nederland. Met de aanstelling van Eddie van Breukelen als Director Benelux en Business Development Manager Sergey Punzhin voor Nederland benadrukt COMATCH haar ambities voor de Europese markt waarin Nederland een speerpunt zal zijn. Eerder deze maand werd ook Robert Langenbach aangetrokken als Director International voor verdere uitrol in Europa.

COMATCH is een online consulting-platform dat bemiddelt tussen freelance-topconsultants en bedrijven of overheden. Opdrachtgevers kunnen bij COMATCH tot 70 procent besparen op het consultancybudget zonder aan kwaliteit in te boeten. Deze besparing is mede mogelijk doordat een deel van het bemiddelingsproces online plaatsvindt. De definitieve werving en selectie van topconsultants met de juiste hard- en soft skills én de koppeling van de beste topconsultant voor een specifieke opdrachtgever gebeurt offline aan de hand van onder andere interviews door COMATCH. Projecten kunnen razendsnel worden gestart. Indien gewenst binnen een week – dat is een harde toezegging.

COMATCH heeft over de landen waar zij is gevestigd bijna 750 consultants aan zich weten te binden en heeft inmiddels meer dan 100 projecten gecontracteerd (afgerond of in uitvoering). Klanten die in zee gaan met COMATCH, komen graag terug. Gemiddeld namen zij 2,9 projecten af sinds de start van het bedrijf.

Eddie van Breukelen verwacht op basis van de resultaten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aan het eind van het jaar minstens 20 toonaangevende projecten in Nederland op te hebben gestart. ‘Nederland is voor ons een markt met grote potentie, want sinds 2009 is het aantal freelancers in de Nederlandse markt voor managementconsultancy bijna verdubbeld tot zo’n 80.000 freelancers. De ambitie van COMATCH is de eerste keus voor het hogere segment  van freelance consulting te worden’.

Sergey Punzhin voegt daaraan toe: ‘Onze eisen aan topconsultants zijn hoog: minimaal 3 jaar consultancyervaring of minstens 10 jaar werkervaring in een specifieke marktsector. Denk bijvoorbeeld aan overheid, food, retail, transport & logistiek, ICT, maar ook aan automotive en chemie’.

Eddie van Breukelen is een ervaren consultant (ex McKinsey) en ondernemer. Na zijn studie aan TU Delft startte hij Nederlands ruimtevaartbedrijf ISIS waar hij kleine satellieten ontwierp, verkocht en lanceerde.

Sergey Punzhin heeft een internationale achtergrond. Als 6-jarige is hij van Rusland naar Nederland verhuisd. Zijn Master of Engineering heeft hij in Londen (Imperial College London) behaald, zijn MBA in Leiden (Webster University Leiden). Aan de Universiteit van Groningen is hij gepromoveerd in Toegepaste Natuurkunde.

Ga voor meer informatie naar: https://www.comatch.com/nl/home