Teddy Bear Hospital 2016

Categorie : Overig

Datum : 9 mei 2016

Tijdstip : 08:30 - 15:30 uur

Lokatie : LUMC Gebouw 2

Organisator : IFMSA

Van 9 t/m 13 mei kruipen medische studenten in de rol van berendokter.

Omschrijving

Tijdens het Teddy Bear Hospital maken kleuters spelenderwijs kennis met 'ziek zijn' en met het ziekenhuis. Basisscholen in de regio Leiden worden hiervoor uitgenodigd en op de woensdagmiddag is er een speciale gelegenheid voor de kinderen van LUMC-medewerkers om deel te nemen.

De kinderen gaan, onder begeleiding van een medisch student, langs de diverse afdelingen van een nagebootste ziekenhuis. Zo gaan zij met hun eigen 'zieke' beer eerst langs de wachtkamer. Vervolgens wordt de knuffel van top tot teen onderzocht en wordt er een foto gemaakt bij radiologie. Daarna mogen zij met hun beer langs de operatiekamer om de knuffel zelf weer helemaal beter te maken, van top tot teen gekleed in een operatiepak. Tot slot gaan de kinderen langs de apotheek om pilletjes te halen voor hun 'zieke' beer.

Ouders

Voor de ouders en leerkrachten is er in een aparte ruimte met koffie en thee beschikbaar aangezien het de bedoeling is dat de kinderen alleen naar de berendokters gaan.

Aanmelden

De aanmelding voor basisscholen is inmiddels gesloten. Medewerkers van het LUMC kunnen tot 10 mei 20.00 uur hun kind nog opgeven voor het Teddy Bear Hospital. Op woensdag 11 mei is er een speciaal moment voor medewerkerskinderen, van 13.00 tot 15.30 uur. Aanmelden kan via .

Meer informatie

Zie het origineel.

IFMSA Teddy Bear Hospital - Leiden