Jongeren en de EU: kritische vragen bij persconferentie Asscher

Op 29 maart begon de reeks gastcolleges met bewindspersonen in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap. Het eerste college was al meteen bijzonder: vicepremier Lodewijk Asscher gaf een persconferentie, speciaal voor schoolkrantredacties. Die waren daarvoor uit het hele land afgereisd naar het Europagebouw in Amsterdam. Zij legden de vicepremier het vuur aan de schenen. Een aantal schoolkranten stuurden hun verslag naar de webredactie van EU2016.nl om mee te doen met de prijsvraag.

Na afloop van de persconferentie zei vicepremier Asscher: `Er komt een goede generatie journalisten aan.' Dit bleek wel uit alle bijdragen die we kregen! De webredactie heeft alle ingezonden artikelen en video's kritisch bekeken. Tijdens een redactievergadering viel het besluit: Schoolkrant `Het Hermannetje' van het Hermann Wesselink College uit Amstelveen heeft volgens 'de collega's van EU2016.nl' het allerbeste artikel geschreven. Maar ook alle andere inzenders krijgen onze hartelijke dank en een uitgebreide schriftelijke reactie met tips en suggesties naar aanleiding van jullie bijdrage.

Lees de bijdrage 'Op de thee bij de vicepremier' van onze correspondenten van Het Hermannetje. Zij gaan binnenkort op bezoek bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om te kijken bij de speechschrijver van de vicepremier.

Zie het origineel.

Zie ook

* Gastcolleges van bewindspersonen over het EU-voorzitterschap

* Op de thee bij de vicepremier

* Aftrap gastcollegereeks: persconferentie minister Asscher voor schoolkranten 29-03-2016 | 13:03

* Persconferentie minister Asscher met schoolkrantredacties