Kees Blokland met prepensioen

Kees Blokland, lid van het College van Bestuur van Landstede Groep, heeft aan de Raad van Toezicht laten weten per 1 januari 2017 met prepensioen te willen gaan. Kees Blokland en Theo Rietkerk vormen nu het tweehoofdige College van Bestuur van Landstede Groep. Kees maakt zijn beslissing vroegtijdig bekend om de Raad van Toezicht voldoende tijd te geven een opvolger te zoeken.

Kees

Sinds augustus 1996 is Kees verbonden aan Landstede Groep. Hij startte zijn loopbaan bij Stichting Ichthus College als voorzitter van de centrale directie. In 2003 bracht hij de stichtingen Ichthus College en Agnieten College met Sjoerd Slagter onder de nieuwe vlag van de scholengroep christelijk onderwijs. In 2009 gingen SCO en Landstede samen verder en werd Kees lid van het College van Bestuur. Na toetreding van het Morgen College en het Vechtdal College ontstond de combinatie die we nu Landstede Groep noemen.

Als kundig bestuurder met oog voor de menselijke maat heeft hij veel betekend voor Landstede Voortgezet Onderwijs en haar rechtsvoorgangers. Daarnaast is Kees ook zeer betrokken bij andere onderdelen zoals Landstede Kinderopvang. Samen met Theo Rietkerk heeft hij richting gegeven aan de nieuwe koers van de onderwijsorganisatie.

Tot zijn vertrek blijft Kees zich volledig inzetten. 'Wetende dat Landstede Groep een stabiele onderwijsorganisatie is, durf ik met een gerust hart aan het einde van het jaar afscheid te nemen', aldus Kees.

De Raad van Toezicht respecteert de beslissing van Kees Blokland en waardeert de vroegtijdige kennisgeving. Voorzitter Raad van Toezicht Breun Breunissen benadrukt de grote verdiensten van Kees Blokland. "Hij heeft een grote rol gespeeld in het bereiken van de goede kwaliteit van met name de verschillende VO-scholen binnen Landstede Groep. Daarnaast heeft hij zich in het bijzonder ingezet op het gebied van Internationalisering, Samen Opleiden van nieuwe docenten en de introductie van een andere pedagogisch didactische aanpak in onderwijs en opvoeding (Feuerstein). Ook heeft Kees de afgelopen periode samen met voorzitter College van Bestuur Rietkerk hard gewerkt aan de koerswijziging van Landstede Groep met de focus op onderwijs. Daarvoor hebben wij veel waardering".

Op korte termijn wordt gestart met de werving van een nieuwe bestuurder die samen met bestuursvoorzitter Theo Rietkerk vanaf 1 januari 2017 het tweehoofdige College van Bestuur van Landstede Groep gaat vormen.