Verslag van het cao-overleg bij Verzekeringsbedrijven


Verslag van het cao-overleg bij Verzekeringsbedrijven

Geplaatst op 12 mei 2016
[IMG]
Op 10 mei 2016 is een start gemaakt met de cao-onderhandelingen voor de bedrijfstak cao's voor de Verzekeringsbedrijven. De eerste dag hebben alle partijen hun voorstellen toegelicht en vragen gesteld over de voorstellen van de ander. Daarna hebben we een agenda opgesteld voor de volgende
onderhandelingen. De volgende vergaderingen zijn op 6 juni, 16 juni, 30 juni en 13 juli 2016.

Voorstellen De Unie

Ik heb namens De Unie de voorstellenbrief toegelicht en heb uitgelegd hoe de voorstellenbrief tot stand is gekomen. Deze is geschreven vanuit de wensen van de werknemers, de mensen waarvoor wij de onderhandelingen voeren. De definitieve voorstellen kun je hier lezen.

Enquete arbeidsvoorwaarden

De enquete is ingevuld door veel leden van De Unie. Hierdoor heb ik een goed beeld gekregen van de mening van onze leden. De uitslag van de enquete kun je hier nalezen.

Voorstellen van de werkgevers

De werkgevers hebben ook hun visie op de cao-onderhandelingen vastgelegd. Deze visie kun je hier nalezen.

Belangrijk is het voorstel van de werkgevers om over de pensioenen te spreken. Dit staat lijnrecht tegenover de mening van de leden van De Unie over dit onderwerp. De voorstellen van de werkgevers om de arbeidstijden aan te passen kunnen ook belangrijk voor de medewerkers zijn.

Ik wil graag de mening weten van de medewerkers over de voorstellen van de werkgevers. Mocht je vragen hebben of je mening willen geven neem dan hier contact met mij op of bel 06-52522091.

Vragen?

Voor meer informatie over het bovenstaande kun je contact opnemen met Inge de Vries

Informatie

Sectoren: Finance
Branche: Commerciele verzekeringen
Geplaatst in: Actueel Nieuws