Extra laadpalen voor elektrische auto's in Westvoorne


Op donderdag 12 mei rond 13.30 uur neemt wethouder Van der Meij bij de 1e Slag officieel de eerste van de twee nieuwe laadpalen van badstrand Rockanje in gebruik.

De laadpalen staan bij de strandopgangen van de 1e en 2e Slag van Rockanje. Per laadpaal kunnen tegelijkertijd twee elektrische auto's worden opgeladen. In totaal worden dit jaar in Westvoorne vier nieuwe openbare oplaadpunten geplaatst.

Naast de oplaadstations bij de 1e en 2e Slag in Rockanje is er een laadpaal geplaatst aan het Berkenblad in Oostvoorne. De vierde laadpaal wordt geinstalleerd aan de Jupiterlaan
in Rockanje. Naar verwachting volgen in juni nog drie nieuwe laadpalen. Hiermee komt het aantal publiek toegankelijke oplaadpunten in Westvoorne uit op tien.

De planning is om voor 2018 nog twintig nieuwe oplaadpunten in Westvoorne te plaatsen. Wethouder Van der Meij: "Met dertig openbare laadpalen wordt Westvoorne weer een stukje duurzamer." Wethouder Blok-van Werkhoven vult aan: "Investering in de uitbreiding van onze laadplekken voor het
hoogseizoen zorgt dat ook gebruikers van elektrische auto's optimaal kunnen genieten van ons badstrand en Voornes Duin."