Vacatures Participatieraad Wmo en Jeugdhulp


Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor nieuwe taken in het sociale domein. Het sociale domein is een overkoepelend begrip voor alles wat te maken heeft met groeien en opgroeien, meedoen, omgaan met een beperking, elkaar helpen of geholpen worden. Allemaal zaken waar we
dagelijks mee te maken hebben in onze samenleving.

De gemeente Buren maakt beleid om te zorgen dat iedereen op zijn of haar wijze mee kan doen in deze samenleving. De Participatieraad Buren heeft een belangrijke rol in dit proces door de adviezen die zij geeft aan het college. Dit doet de Participatieraad gevraagd maar ook ongevraagd.

De Participatieraad bestaat uit maximaal 13 leden inclusief het dagelijks bestuur. De raad vergadert zes keer per jaar. Daarnaast zijn er werkgroepen waaraan men deelneemt om adviezen voor te bereiden. De tijdsinvestering is afhankelijk van de adviezen en beleidsvragen die op dat moment
actueel zijn, maar gemiddeld kost dit 4 uur per week.

Wij zoeken enthousiaste mensen die vanuit hun betrokkenheid, persoonlijke ervaring, interesse en netwerk kunnen meehelpen adviseren over de aandachtsgebieden in het sociale domein (zorg, welzijn, wonen, mobiliteit, burgerparticipatie).

Van de kandidaten wordt gevraagd dat ze:

* ervaring met en/of kennis hebben van een van de aandachtsgebieden van het sociale domein;
* vanuit het algemeen belang kunnen denken;
* signalen van bewoners / zorgvragers kunnen vertalen naar een advies, dit uit kunnen leggen en er verantwoordelijk voor willen zijn;
* gericht zijn op samenwerking;
* bij voorkeur beschikken over een lokaal maatschappelijk netwerk;
* een communicatieve instelling hebben;
* een positief kritische blik hebben;
* woonachtig zijn in de gemeente Buren;
* voldoende tijd kunnen vrij maken om de functie te vervullen.

Uiterlijk per 1 januari 2017 neemt de huidige secretaris van de Participatieraad afscheid. Wij zijn dan ook op zoek naar een opvolger die tevens plaats zal nemen in het dagelijks Bestuur. Kennis van de moderne media- en communicatiemiddelen is hiervoor een pre.

Het betreft hier vrijwilligersfuncties waarbij de onkosten worden vergoed.

Als u raadslid bent of een ambtelijke functie bekleedt bij de gemeente Buren, kunt u geen lid zijn van de Participatieraad Wmo en Jeugdhulp.

Uw brief met motivatie en C.V. kunt u voor 1 juni 2016 sturen naar secretaris@wmoraad-buren.nl. U wordt dan op woensdag 15 juni of 22 juni uitgenodigd voor een gesprek.

Wilt u meer weten over onze Participatieraad of over de inhoud van de functies, of heeft u andere vragen, bel of mail dan gerust:

* naar Fred van Loon, telefoonnummer 06-30271648 of e-mail fred@wmoraad-buren.nl;
* overdag kun u contact opnemen met de secretaris Corine Helfrich telefoonnummer 06-23157618 of anders via e-mail: secretaris@wmoraad-buren.nl.

Meer informatie vindt u op www.wmoraad-buren.nl.