Herbestemming en verkoop Sportpark Uitwierde


De gemeente Delfzijl gaat het Sportpark Uitwierde een nieuwe bestemming geven en verkopen. "De herbestemming van het sportterrein wordt in hoofdzaak agrarisch", aldus wethouder Rijzebol.

"Dit is afgestemd met de toekomstige eigenaren en bewoners van het dorp Uitwierde en wordt samen met hen nader uitgewerkt." In de nieuwe situatie wordt het terrein ingepast in de omgeving. Daarvoor wordt een landschapsvisie opgesteld. De intentie is dat het nieuwe bestemmingsplan eind 2016
wordt vastgesteld. Hierna wordt de grond verkocht en overgedragen de nieuwe eigenaren. Het plan tot herbestemming en verkoop wordt nog aan de gemeenteraad voorgelegd.

Gevolg van eerder besluit van de gemeenteraad

De herbestemming en verkoop van Sportpark Uitwierde vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad in 2013 om het sportterrein te sluiten en de sportactiviteiten in de gemeente te concentreren op Sportpark Centrum en Sportpark Tuikwerd. Dit plan is daarna opgenomen in het actieplan Dorpen en
Wijken. In 2015 is het sportpark gesloten en sindsdien is verkend of en hoe het voormalige sportterrein verkocht kan worden.