Evenement organiseren? Zorg voor verkeersregelaars!


Evenement organiseren? Zorg voor verkeersregelaars!

Wanneer zijn evenementen-verkeersregelaars verplicht?

Als u of uw organisatie bij een evenement verkeersregelend moet optreden, bijvoorbeeld bij een optocht of een straatmarkt, dan staat in de evenementenvergunning vaak voorgeschreven dat er verkeersregelaars moeten worden ingezet.

Hoe wordt je evenementen-verkeersregelaar?

Om evenementen-verkeersregelaar te worden moet u via e-learning een "instructie verkeersregelaar" volgen bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland. Indien u deze instructie met goed gevolg heeft afgenomen krijgt de gemeente Onderbanken hiervan automatisch bericht en wordt u als geslaagde
kandidaat schriftelijk aangesteld. Let op: deze schriftelijke aanstelling is wettelijk verplicht en van groot belang. Onbevoegd het verkeer regelen is namelijk strafbaar!

Alle informatie over de e-learning verkeersregelaar kunt u vinden op de website: www.verkeersregelaarsexamen.nl >>

Verkeersregelaar-hesje is verplicht

Om als verkeersregelaar aan de slag te gaan moet u over een verkeersregelaar-hesje beschikken. Dit hesje is namelijk wettelijk voorgeschreven. Het college van burgemeester en wethouders stelt wederom deze verkeersregelaar-hesjes voor evenementen-verkeersregelaars in Onderbanken ter
beschikking. U kunt tot en met 1 juli a.s. zo'n hesje gratis afhalen tijdens de openstellingstijden van het gemeentehuis in Schinveld. Hierbij dient u uw aanstellingsbewijs te tonen.

Informatie

Voor nadere informatie kunt u kijken op www.verkeersregelaarsexamen.nl >> of www.verkeersregelaar.nl >> of www.verkeerregelaars.startpagina.nl >>. of u kunt contact opnemen met de gemeente Onderbanken onder telefoonnummer 045-5278787 of 045-5278721.