Cultuurmakelaar geniet van ontdekkingstocht door Maassluis


Angela Kok is nu vier weken in de weer als cultuurmakelaar van Maassluis en ze geniet er met volle teugen van. Haar opdracht? Zoeken naar nieuwe vormen van culturele samenwerking binnen Maassluis en het samenbrengen van mensen en organisaties die elkaar kunnen versterken.

Die zoektocht lijkt aardig te lukken, haar agenda zit lekker vol.

'Wat een jong talent loopt er rond'

Hoe is het je bevallen, jouw eerste weken als Cultuurmakelaar in Maassluis?

"Goed! Ik krijg veel uitnodigingen voor voorstellingen, concerten en activiteiten. Zo zie ik, naast de vaste dagen die ik in Maassluis aanwezig ben voor kennismakingsafspraken (de dinsdag en donderdag), ook het culturele veld in actie."

Hoe reageren de Maassluizers op je?

"Ik krijg enorm veel leuke reacties. Veel mensen herkennen mijn foto uit de krant of van de WOS. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht."

Wie heb je in de eerste weken ontmoet?

"Uiteraard heb ik al gesproken met de bibliotheek, Muziek@Maassluis, het Jeugdtheaterhuis, het museum, de Kunst en Cultuur Academie, de Elbe, welzijnsorganisatie E25, theater Koningshof, stadspromotor Caroline Mouwen, de Groote Kerk, de Culturele Raad en Historische Vereniging Maassluis.
Kortom een hele lijst. En die lijst wordt alleen nog maar langer. Ik nodig ook alle amateurverenigingen uit om een keer koffie bij mij te drinken of ik kom bij hen langs."

Wat heb je allemaal gehoord?

"Er is een enorme bereidwilligheid om met elkaar samen te werken. Veel plannen en ideeen. Het is een uitdaging om dit allemaal bij elkaar te brengen. Maassluis heeft heel veel te bieden als het gaat om kunst en cultuur. Wist je dat Maassluis meer dan tachtig amateurinstellingen heeft? En
waarschijnlijk mis ik dan ook nog een heleboel clubs die niet op de lijst staan. Leuk om ook die allemaal eens te ontmoeten. Maar Maassluis timmert ook aan de weg als het gaat om de promotie van deze prachtige stad. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nieuwe website van Ervaar Maassluis. Ook
cultuur krijgt daarin een mooie plaats."

Wat zijn je eerste acties geweest?

"Ik heb kennisgemaakt met de grote culturele instellingen. Nu volgt een kennismaking met de scholen en de wijken. Volgende week ga ik bijvoorbeeld met Willem Verschoor (gemeente, wijk en buurtzaken) fietsen door Sluispolder West. Ik vind het leuk om met iemand die de wijk van binnen en buiten
kent Maassluis te verkennen."

Waardoor ben je verrast in die eerste weken?

"Ik heb een hele leuke voorstelling gezien van het Jeugdtheaterhuis gezien. Wat een jong talent loopt er rond! Ook was ik bij een scholenproject in de Groote Kerk. Met de leerlingen van groep 8 op ontdekkingsreis over het gewelf van de kerk. Hoe leuk is dat!"

Contact met de cultuurmakelaar

De cultuurmakelaar is elke dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur en elke donderdag van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Bibliotheek Maassluis aan de Uiverlaan 18. Zij is verder bereikbaar via 06-23825558 en haar mailadres: cultuurmakelaar@maassluis.nl.

Fotobijschrift: Angela Kok (links) in gesprek met Friede Berendsen van Theater Koningshof.