Wijkertunnel en A9: drukke dagen op komst

Wijkertunnel en A9: drukke dagen op komst

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 13 mei 2016- Laatste update: 13 mei 2016 13:50 uur

De komende tijd krijgen weggebruikers op de omleidingsroutes rond de Velsertunnel te maken met meer drukte. Met name tijdens de avondspits en in het Pinksterweekend is er veel verkeer op de weg. Rijkswaterstaat adviseert de spits zo mogelijk te mijden en de route voor vertrek te checken op vertraging.

Sinds de sluiting van de Velsertunnel op 15 april rijdt het verkeer in de IJmond via verschillende omleidingsroutes over de A9 en de Wijkertunnel. De vooraf verwachte verkeershinder viel de eerste weken over het algemeen mee. Maar dit zegt nog weinig over de verkeerssituatie de komende maanden, aldus omgevingsmanager Ilkel Taner van Rijkswaterstaat.

Meivakantie

`We hebben veel vrije dagen gehad en vooral mooi weer. Nu is de meivakantie ten einde en is het weer druk op de weg. Dat geldt overigens voor de hele Randstad. We zien dat ongelukken in de omgeving of te hoge vrachtwagens bij de Wijkertunnel effect hebben op het verkeer.'

Verwachte hinder

Na een kleine maand tunnelsluiting is het nog te vroeg om conclusies te trekken over wat het verkeer in de IJmond de komende tijd kan verwachten. Maar de recente verkeersdrukte geeft waarschijnlijk een realistischer beeld dan de eerste aprilweken. Het blijft dus zaak om rekening te houden met stevige hinder.

Spits mijden

`Op het hoogtepunt van de spits kan de vertraging oplopen tot een half uur. Vindt er een incident plaats, dan blijft het daar niet bij. Als het even kan, probeer dan de spits te mijden', zegt omgevingsmanager Taner. `Ook is het goed om voor vertrek de route te checken via IJmond Bereikbaar en het nieuws in de gaten te houden van de ANWB of VID.'

Meer weten?

Informatie met uitleg over de omleidingsroutes vindt u op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel. Heeft u vragen over hoe u tijdens de tunnelsluiting kunt reizen? Op de Facebookpagina en het Twitteraccount van de Velsertunnel beantwoorden we die zo goed mogelijk. U kunt ook bellen naar de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.