Onbeperkt naar het afvalbrengstation met de afvalpas


dinsdag, 17 mei 2016

door: Webredacteur

Die zolder eindelijk opgeruimd? Of het schuurtje in de tuin? Dan is het fijn om meteen die spullen echt kwijt te zijn. Met een bezoek aan het afvalbrengstation is dat opgelost en worden die spullen gerecycled. Denk wel even aan de afvalpas, want die is nodig om het terrein op te komen.

Afvalpas

De afvalpas geeft inwoners van Beverwijk, Heemskerk en Velsen toegang tot het afvalbrengstation. Voor nieuwe inwoners geldt dat zij binnen drie maanden na verhuizing kosteloos een afvalpas kunnen aanvragen bij HVC als deze ontbreekt. Wanneer de afvalpas kwijt of defect raakt, kunnen inwoners
tegen betaling van 7,50 euro een nieuwe afvalpas aanvragen bij de klantenservice van HVC via 0800-0700 (gratis) of per e-mail klantenservice@hvcgroep.nl.

Toename bezoekers afvalbrengstation

Het aantal bezoekers van de afvalbrengstations in Beverwijk en Velsen-Zuid is vorig jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit komt mede door de ingebruikname van het nieuwe afvalbrengstation in Beverwijk en het opheffen van de oude betaalregeling waar bewoners bij meer dan
vijfhonderd kilo grofvuil moesten afrekenen. Voortaan kunnen bewoners met hun afvalpas onbeperkt en kosteloos hun grof afval kwijt op de afvalbrengstations in Beverwijk en Velsen-Zuid.