Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers


De gemeente Noordwijkerhout vindt het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen, zodat zij de zorg voor hun naaste langer en beter kunnen volhouden. Een van die mogelijkheden is de huishoudelijke hulp toelage (HHT).

Wat houdt de huishoudelijke hulp toelage in? De huishoudelijke hulp toelage (HHT) biedt een tegemoetkoming in de kosten voor (extra) hulp bij het huishouden. De tegemoetkoming bedraagt een korting van EUR 10.50 per uur. Deze regeling geldt alleen voor 2016. Mantelzorgers kunnen voor 2016 voor
maximaal 12 uur huishoudelijke hulp inzetten. De hulp moet wel afgenomen worden bij een van de aanbieders waarmee de gemeente een contract heeft afgesloten. De hulp kan worden ingezet in het huishouden van de mantelzorger, maar ook in het huishouden van degene die de zorg ontvangt.

Wanneer ben ik mantelzorger?

U bent mantelzorger als u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit de omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid of vriend.

Hoe kunt u van deze regeling gebruik maken?

Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, moet u bij de gemeente geregistreerd zijn als mantelzorger. Bent u mantelzorger? Laat u dan registreren als mantelzorger bij de gemeente. U kunt hiervoor terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23.

Bereikbaarheid Wmo Adviescentrum

Voor al uw vragen over de huishoudelijke hulp toelage, mantelzorgondersteuning of andere vragen over o.a. welzijn en zorg kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0252 343 800 van 8.30 tot 17.00 uur. Voor een persoonlijk gesprek
kunt u een afspraak maken. U kunt ook een e-mail sturen naar wmo@noordwijkerhout.nl. Het loket van het Wmo Adviescentrum is geopend op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur.