Documentaires van Campusdoc te zien op RTV Utrecht


Utrecht, 17 mei 2016

Van 21 mei tot en met 5 juni zendt RTV Utrecht verschillende documentaires uit van Campusdoc. CampusDoc is een lesprogramma waar studenten journalistiek in hun laatste studiejaar zich volledig overgeven aan het maken van een documentaire. De documentaires die worden uitgezonden op RTV Utrecht
gaan over een passie voor viool spelen, het kinderhospice, fietsend Nederland, dementie bij een jonge vader en leven na een zwaar ongeval.

Uitzendingen

21-22 mei: DocU Net zo handig

Qing Song en Elize delen beiden de passie voor vioolspelen. Het bijzondere aan dit duo is dat ze allebei een arm missen en spelen met een prothese.

28-29 mei: DocU: Moederzielen
Van het woord kinderhospice zullen de meeste mensen rillingen krijgen. Er werken moet het zwaarste beroep zijn wat er bestaat. Voor Inez, Nicky en Ans is het dagelijkse kost. Zij zorgen voor de doodzieke en zwaar gehandicapte kinderen in Kinderhospice De Biezenwaard in Uithoorn.

29 mei: DocU Spring maar achterop
Er zijn in Nederland meer fietsen dan mensen. Fietsen is een levensstijl, het zit in ons dna. `Spring maar achterop' gaat over een dag in fietsend Nederland. Zien wij die tweewieler nog wel als iets bijzonders?



4 en 5 juni: DocU: Papa
Renee was veertien toen er bij haar vader (toen 51) een vorm van dementie werd geconstateerd. Een periode van grote veranderingen brak aan, met als dieptepunt dat vader Jan Willem niet meer thuis kon wonen. Renee wordt nu bijna zestien en het ziet er naar uit dat haar vader voor het eerst
niet bij haar verjaardag kan zijn. De documentaire Papa is een intiem portret over het wegvallende contact tussen de opgroeiende Renee en haar vader, die steeds verder achteruit gaat. Een documentaire van Josselin Gordijn en Jet Verheijen.



5 juni: DocU: Vijf procent
Tien jaar geleden stond het leven van Rob ten Thije en dat van iedereen om hem heen in een klap op zijn kop. Na een zwaar ongeluk verloor hij zijn linkeronderbeen en raakte zijn rechterarm blijvend beschadigd. Artsen gaven hem destijds vijf procent overlevingskans. Zijn dromen om fietsenmaker
te worden en fanatiek te mountainbiken en motorcrossen, leken in duigen te vallen.



Na de uitzendingen zijn de documentaires online terug te kijken via www.rtvutrecht.nl/gemist.



RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.