De omgevingswet komt eraan! - gemeente Oldebroek


Op donderdag 12 mei vond in de Talter in Oldebroek een bijeenkomst plaats rond de nieuwe wet onder leiding van Co Verdaas.

Co Verdaas is een van grondleggers van het gedachtegoed achter de Omgevingswet en hij is deels verantwoordelijk voor de bestuurlijke implementatie ervan.

Bij de bijeenkomst waren medewerkers en bestuurders van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Hattem en Oldebroek aanwezig. De bijeenkomst was erop gericht om kennis te maken met de nieuwe wet en ervaringen uit te wisselen.

De komst van de Omgevingswet is een grote wijziging voor de bestaande wet- en regelgeving voor de leefomgeving. Met de Omgevingswet wil de overheid deze regels vereenvoudigen en samenvoegen. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Naar verwachting treedt de
wet in 2018 in werking.

De gemeente Oldebroek orienteert zich op de mogelijkheden die de wet biedt. De nieuwe wet sluit goed aan bij Oldebroek voor Mekaar. Samenwerken met en meer vertrouwen in de samenleving zijn nodig om goed met de wet aan de slag te gaan.