FOCWA kwaliteitsstandaard zet toon van vernieuwing


17 mei 2016 , Federatie

FOCWA kwaliteitsstandaard zet toon van vernieuwing

FOCWA is het overgangsjaar 2016 goed gestart. In dit jaar, waarin de organisatie tachtig jaar bestaat, is er weer volop schwung bij alle verenigingen die deel uitmaken van de federatie. Dat was ook nodig, want de ontwikkelingen in automotive gaan snel en de branchevereniging wist in voorbije
jaren niet altijd haar toegevoegde waarde te bewijzen.

Dat schrijft algemeen voorzitter a.i. van de Vereniging FOCWA Schadeherstel Denis Maessen in de openingscolumn van het komende FOCWA magazine, dat donderdag 19 mei verschijnt.

Maessen wijst op de nieuwe FOCWA kwaliteitsstandaard als belangrijkste resultaat van de vernieuwing die FOCWA doormaakt en spreekt het vertrouwen uit dat FOCWA als krachtige en moderne netwerkspeler de toekomst aan kan, waarbij het ledenbelang voorop staat.

Verder in Carrosserie een interview met de nieuwe directeur van FOCWA, Femke Teeling, en een wegwijzer voor bedrijven voor het contact met het UWV.

Ultrasone techniek staat centraal in een artikel over Dolphicam-software, waarmee grondige inspectie van een schadereparatie mogelijk is.

TNO geeft advies bij de keuze van de juiste carrosserie. Immers, vele kleine, extra kosten als gevolg van een onvoldoende doordachte carrosserie, kunnen de totale 'cost of ownership' behoorlijk doen oplopen.

Deze onderwerpen, en meer, in nummer 4 van 2016 van FOCWA magazine Carrosserie, dat donderdag 19 mei verschijnt.