Kantoorgebouw maakt plaats voor woningen in Beukse Poort


Publicatiedatum:
dinsdag 17-05-2016
Wethouder Tom Horn (Wonen) sloeg op 11 mei de eerste paal van De Beukse Poort aan de Kruisweg in Hoofddorp. Daarmee markeerde hij het begin van de aanpak van kantoorleegstand in Haarlemmermeer. Het voormalige kantoorgebouw Schenkhuis maakte hier namelijk plaats voor 28 woningen.
Toekomstige bewoners van Beukse Poort waren woensdag 11 mei getuige van het slaan van de eerste paal van hun nieuwe woningen.

Foto: Toekomstige bewoners van Beukse Poort waren woensdag 11 mei getuige van het slaan van de eerste paal van hun nieuwe woningen. Fotograaf: Jur Engelchor.

De Beukse Poort komt in het oostelijk deel van Hoofddorp tussen de Kruisweg en Kalorama en vormt straks de nieuwe entree naar het centrum. Er worden zestien stadswoningen en twaalf herenhuizen gebouwd. De twaalf herenhuizen hebben eigentijdse klassieke stijlkenmerken. De zestien stadswoningen
in de jaren dertig stijl sluiten aan bij de bestaande woningen aan de Kalorama. Alle woningen zijn verkocht. De eerste worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.


Extra glans

Wethouder Horn liet in zijn speech weten dat hij als wethouder Wonen `graag eerste palen slaat', maar deze wat hem betreft extra glans had, omdat hier een kantoorgebouw heeft plaatsgemaakt voor woningen.

"Aan kantoren bestaat tegenwoordig minder behoefte. Daarom staan er ook zo veel leeg. Aan woningen in alle soorten en maten bestaat juist een flink groeiende behoefte."

Hij riep vastgoedeigenaren dan ook op om samen met de gemeente alle transformatiekansen die er zijn aan te grijpen.


Duizend woningen

Volgens Horn komt de wind uit de goede richting voor transformatie van kantoren naar woningen.

"De crisis op de woningmarkt is voorbij. Dit jaar en in 2017 worden zo'n duizend woningen opgeleverd. Dat zal niet allemaal nieuwbouw zijn, maar voor een deel juist het resultaat van transformaties. Want die beginnen in Haarlemmermeer daadwerkelijk van de grond te komen. We verwachten dat
transformatie in de komende tijd in Haarlemmermeer tot ruim 300 woningen zullen leiden. En wat mij betreft blijft het daar niet bij."

www.debeuksepoort.nl